Cumartesi, Nisan 20, 2024

iOS 16 ile Nostaljik Kilit Ekranı Geri Dönüyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple, Haziran ayında gerçekleştirdiği WWDC Geliştirici Konferansında akıllı telefonlarında kullandığı işletim sisteminin yeni sürümü olan iOS 16’yı tanıtmıştı. Kullanıcı Arayüzü tarafında birçok yenilikler ile gelen iOS 16 şu anda beta sürecinde ve görünen o ki şirket iOS 16’nın tasarımında halen daha büyük değişikliklere gidiyor.

Geçtiğimiz haftalarda şirketin iOS 16 işletim sistemine ikonik ve nostaljik duvar kağıdını geri getirmişti ve bu sefer ise kullanıcılardan gelen ekran görüntülerine sahip raporlara göre şirket kilit ekranını eski haline çeviriyor. iOS’in ilk sürümlerinde yer alan kilit ekranı müzik oynatıcısı tekrardan geliyor.

Twitter’da paylaşım yapan kullanıcılara göre iOS 16 ile birlikte müzik dinlerken kilit ekranı artık eskisi gibi dinlediğiniz müziğin kapağını tam ekran olarak gösterecek. Kare formatında ekranda büyükçe gözüken kapak fotoğrafının arka tarafı ise kapakta yoğun olarak kullanılan renklerin bulanıklaştırılmış halini alacak.

Ayrıca iOS 16 ile birlikte hayatımıza girecek olan saatin obje üzerine yerleşimi de burada kullanılıyor olacak ve gayet güzel bir görünüm yer alıyor olacak. Eski iOS 16 betasında müzik kapağı müzik oynatıcısının içerisinde sağ tarafta konumlandırılıyordu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler