Çarşamba, Nisan 24, 2024

iOS 16 ve iPadOS 16 Public Beta 2 Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple, iOS 16 ve iPadOS 16 işletim sistemlerinin halka açık ikinci beta sürümünü yayımladı. İlk genel betanın yayımlanmasının üzerinden iki hafta geçtikten sonra dördüncü geliştirici betasına karşılık olarak yayınlandı.

Apple’ın ücretsiz beta test programına katılan herkes uyumlu cihazlarına beta sürümünü yükleyebilir ve test edebilir fakat gündelik cihazınıza beta işletim sistemini kurmanızı tavsiye etmiyoruz çünkü pil, performans ve hız konusunda sıkıntılar yaşarken pil ömrünüzü kısaltabilir.

Public Beta 2 ile neler değişti?

ios 16 new lockscreen
iOS 16 ve iPadOS 16 Public Beta 2 Yayınlandı! 2

iOS 16 Public Beta 2 ile geçtiğimiz günlerde haberini paylaştığımız iMessage değişiklikleri yürürlüğe girerken gelişmiş kilit ekranı bildirim ayarları eklendi ayrıca yeni Ev uygulaması ve CarPlay duvar kağıtları yayınlandı. Apple bunlara ek olarak Canlı Etkinlikler için ActiviyKit Beta’yı geliştiricilerin kullanımına açtı.

iOS 16‌, özelleştirilebilir duvar kağıtları, saat ve widget’larla elden geçirilmiş bir Kilit Ekranı getiriyor ayrıca bildirimler ekranın altından gelecek şekilde yeniden düzenlendi. Çoklu Kilit Ekranları desteği sayesinde farklı kilit ekranı tasarımlarınız arasında geçiş yapabilirken, Odak modlarınız için farklı kilit ekranları yapabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler