Cumartesi, Temmuz 27, 2024

iOS 16 Beta 4: iMessages Tarafında Yapılan Değişiklikler!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple, geçen gün 27 Temmuz tarihinde iOS 16 ve iPadOS 16 işletim sistemleri için dördüncü betayı yayımladı. Bugün ise bu makalede iMessages tarafında yaşanılan düzenleme, göndermeyi kaldırma gibi değişen özelliklere göz atıyor olacağız.

Öncelikle iOS/iPadOS 16 sayesinde bir mesajı düzenlediğinizde artık düzenleme ile birlikte düzenleme geçmişi de karşı tarafa iletiliyor olacak. Yani diyelim ki “merhaba tatlım” diye bir mesaj gönderdiniz fakat sonrasında bunun yanlış bir karar olduğunu düşünüp mesajı “merhaba ayça” olarak değiştirdiniz. Artık mesajınızın altında düzenlediğine dair bir ibareye ek olarak önceden yazdığınız “merhaba tatlım” mesajını da gösterecek bir düğme yer alıyor.

Artık mesajı düzenlemek için beş hakkınız mevcut

imessage edit message
iOS 16 Beta 4: iMessages Tarafında Yapılan Değişiklikler! 2

Düzenlenmiş mesajların geçmişini görmek için mavi renkli küçük “Düzenlendi” etiketine dokunmanız yeterli olacaktır. Önceki beta sürümlerinde yalnızca düzenlendiğini belirten etiket vardı şimdi ise artık tüm düzenlemeler arşivleniyor. Bunlara ek olarak artık gönderdiğiniz mesajı “Düzenle” seçeneği kaybolmadan önce toplamda beş kez değiştirebilmeniz hakkınız var fakat halen daha ilk 15 dakika içerisinde gönderdiğiniz mesajı geri alma hakkına sahipsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler