Cumartesi, Nisan 27, 2024

iOS 17.1.1 Sonrası iPhone Modellerinde Ekran Donma Sorunu Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

iOS 17 sürümünün sorunları bitmek bilmiyor. Güncellemeler geldikçe Apple sorunları bir bir çözüyor ama yine de sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Bu kez ortaya çıkan sorun iOS 17.1.1 güncellemesiyle beraber kullanıcıların karşısına çıktı.

Yeni güncelleme sonrasında bazı iPhone modellerinde ekranda donma sorunu yaşanıyor. Sorunun ortaya çıkması için ekranda bir dizi hareket yapılması gerekiyor.

iOS 17.1.1 Sonrasında Ekran Kilitlenme Sorunu

Sorun kendiliğinden ortaya çıkmıyor. Kullanıcının arayüzden uygulama kütüphanesine gelmesi ve uygulama arama çubuğuna birkaç karakter yazması gerekiyor. Sonrasında yeniden uygulama kütüphanesine girdiğiniz zaman, ekran donuyor ve kullanıcı ne yaparsa yapsın açılmıyor.

Ekranın yeniden açılması için telefonun sıfırlanması gerekiyor. Sorunun iPhone 14 ve iPhone 15 serisi akıllı telefonlarda ortaya çıktığı söyleniyor. Fakat tabii ki eski iPhone modellerinde de olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor.

Tespit edilen sorunun çözümü için telefonu resetlemek sıkıntılı bir durum. Bunun için Apple’ın yeni güncelleme sunmasını bekliyoruz. Çok büyük bir ihtimalle iOS 17.2 sürümü yayınlandıktan sonra güncelleme ile sıkıntı çözülecek. Apple’ın henüz sorun için bir açıklaması olmadığını da belirtelim.

Güncelleme yayınlandıktan sonra sürüm notları kısmında konu hakkında detayların açıklanıp açıklanmayacağına bakacağız. Muhtemelen Apple konu hakkında detaylı olarak açıklama yapacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler