Salı, Eylül 10, 2024

iOS 17.6.1 Neler Getiriyor? Yenilik Var mı?

iOS 17.6.1 güncellemesi neden yayınlandı belli oldu. Sürüm notlarına bakacak olursak güncelleme önceli bir hatanın giderilmesini sağlıyor.

Paylaş

Apple’ın iOS 18 için son düzlüğe girdiğini biliyoruz. Sürpriz bir durum olmazsa yeni işletim sistemi, yeni iPhone modelleriyle Eylül ayında çıkış yapacak. Bir yandan yeni işletim sistemi için beta güncellemeleri yayınlanıyor ama bir yandan da mevcut kararlı sürümde bir hareketlilik var. Geçen hafta gelen güncellemeden sonra bu kez iOS 17.6.1 güncellemesi yayınlandı.

iOS 17.6.1 Güncellemesinde Yenilik Var mı?

Yeni güncelleme biraz sürpriz bir güncelleme oldu. Zira geçen hafta 17.6 yayınlandı ve bunun son sürüm olmasını bekliyorduk.

Bu sürpriz güncelleme ise bir ara sürüm güncellemesi. Her ne kadar sürpriz bir güncelleme olsa da bu güncellemede yeni bir özellik yok.

Güncelleme, bulunan hataları gidermek ve açıkları kapatmak için yayınlandı. Özellikle iCloud ileri düzey veri korumasını kapatmayı engelleyen bir hatanın giderilmiş olması önemli.

iOS 17.6.1 güncellemesi

Merak edenler için bu sorundan biraz daha detaylı bahsedelim. iCloud için kullanılan ileri düzey veri koruması, iCloud yedeklerinde uçtan uca şifrelemeyi devreye sokuyor. Buna Fotoğraflar, mesajlar gibi önemli yedeklemeler de dahil ediliyor. Fakat bu özellik kullanıcının isteğine bağlı olarak sunulmakta.

BENZER:  iPhone Pil Şarj Yüzdesi Gösterme / Açma

İsterseniz bu özelliği kapalı konuma getirerek şifrelemeyi devre dışı bırakabiliyorsunuz. İşte iOS 17.6 sürümünden sonra bu özelliği kapatmak isteyen kullanıcılar hata ile karşılaşıyordu.

iOS 17.6.1 güncellemesi ise yaşanan bu hatanın giderilmesini sağladı. Ek güvenlik düzenlemeleri ve performans güncellemeleri de sunulmuş durumda.

Sürpriz güncellemeler devam edecek mi belli değil. Muhtemelen bundan sonra yeni bir özellik görmek mümkün olmayacak. Eğer bir hata ya da güvenlik sorunu oluşursa güncelleme verilir diye düşünüyoruz. Artık gözler iOS 18 sürümünde.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler