Salı, Ekim 22, 2024

iOS 17 Tanıtıldı! Yenilikleri Neler?  

WWDC 2023 kapsamında iOS 17 mobil işletim sistemi duyuruldu. iPhone akıllı telefonları için yeni özellikler getirecek olan mobil işletim sistemi, birçok değişimi de beraberinde getiriyor.

iOS kullanıcıları için yeni bir deneyim sunacak olan işletim sistemi tam olarak nasıl artılar ve yenilikler sunuyor bir bakalım.

iOS 17 ile Gelen Yenilikler Neler?

Daha açıklayıcı olmak adına yenilikleri her zaman yaptığımız gibi madde madde ayırmak istiyorum. Zaman kaybetmeden bakalım neler gelmiş.

iMessage için Yeni Özellikler Duyuruldu

İlk değişikliğimiz iMessage tarafında karşımıza çıkıyor. Artık mesajlaşma sırasında doğrudan konum paylaşmak mümkün olacak. Chech-in adı verilen özellik sayesinde, anlık olarak konum paylaşımının yapılabilecek olması, mesaj bölümünün WhatsApp benzeri yetenekler kazandığını da gösteriyor.

Bunun dışında mesajlar uygulamasında tek tıkla sohbetin en başına ulaşmak, Sticker göndermek ve yeni özelleştirme seçenekleri gibi seçenekler de eklenmiş durumda.

iOS 17 ile gelecek yenilikler

Arama Ekranında Yenilikler

iOS 17 ile beraber arama ekranı da daha interaktif bir hale geliyor desek yeridir. Yeni sürümle beraber rehberinizdeki istediğiniz kişilerin posterlerini arama ekranına ekleyebileceksiniz.

Bu da arama ekranında daha fazla kişiselleştirme olmasına olanak sağlayacak.

iOS 17 ile gelecek yenilikler 7 - PC Hocası

NameDrop Özelliği

Söz konusu özellikle beraber iki iPhone arasındaki kişi detaylarını hızlıca paylaşmak mümkün olacak. AirDrop sistemine göre çok daha hızlı çalışacak olan NameDrop, anında kişi detaylarının aktarımına olanak verecek. Özellik Apple Watch üzerinden de çalışacak.

iOS 17 ile gelecek yenilikler 5 - PC Hocası

Sesli Mesajlar için Yeni Özellikler

Genel kullanım deneyimini biraz daha iyileştirmek isteyen Apple’ın bir sonraki adımı da sesli mesajlar üzerine. Bundan sonraki süreçte sesli mesajlarda arayanların neler söylediği yazı olarak da görüntülenebilecek. Böylece kullanıcıların daha doğru bir şekilde mesajları alması sağlanacak.

iOS 17 ile gelecek yenilikler 6 - PC Hocası

FaceTime Mesaj Bırakma Özelliği

iOS 17 ile FaceTime özelliği için de değişiklikler geliyor. Yeni güncelleme sonrasında artık kullanıcılar FaceTime aramalarında kişilere videolu mesajlar bırakabilecekler.

BENZER:  iOS 18 Beta 7 Yayınlandı!

iOS 17 ile gelecek yenilikler 8 - PC Hocası

Hey Siri Komutu için Önemli Değişiklik

iOS 17 sonrasında “Hey Siri” komutu için de değişiklik karşımıza çıkacak. Şimdiye kadar Hey Siri komutu ile Siri sanal asistanını açıyorduk. Bundan sonra sadece “Siri” demek yeterli olacak.

iOS 17 ile gelecek yenilikler 2 - PC Hocası

Otomatik Tamamlama için Yetenekler Artıyor

iOS 17 sonrasında otomatik tamamlama ve düzenleme için de bir iyileştirme yapılacağı açıklandı. Bundan sonra otomatik tamamlama, daha iyi tahminler sunacak ve çok daha iyi algılama yapabilecek. Zamanla dil destekleri de genişleyecek.

iOS 17 ile gelecek yenilikler 4 - PC Hocası

Fotoğraflar Artık Sticker Olabilir

Telefonunuzda yer alan fotoğrafları ve canlı fotoğrafları doğrudan sticker olarak kullanabileceksiniz. Bunun için mesajlar uygulamasında yer alan “+” butonunu kullanmanız yeterli olacak.

iPhone Günlük Uygulaması

iOS 17 sonrasında hayatımıza bir de iPhone Günlük uygulaması girecek. Söz konusu uygulama, dijital bir günlük gibi kullanılabilecek. Kullanıcılar kişiler, fotolar ya da konumları günlük uygulaması üzerine tarihsel olarak ekleyerek kayıt alabilecekler. Bir nevi dijital günlük.

iOS 17 ile gelecek yenilikler 3 - PC Hocası

Yeni Erişilebilirlik Özellikleri

iOS 17 ile iPhone kullanımı biraz daha rahat bir hale getirilecek demiştik. Yeni erişilebilirlik özellikleri de bunun özeti. Yeni özelliklerde Assistive Access adının verildiği yeni bir mod göreceğiz. Bu mod telefonun arayüzünün en basit haline gelmesini sağlayacak. Kamera, mesajlar ve arama menüsü gibi bölümlere daha hızlı erişim sağlayabileceksiniz.

iOS 17 ile gelecek yenilikler

Yenilenmiş Olan Kilit Ekranı

Kilit ekranında da güzel dokunuşlar görüyoruz. Apple bu yeni sürümde akıllı ev ekranı benzeri bir stilin olduğu yeni iPhone kilit ekranını sunuyor.

Kullanıcılar kilit ekranında yeni yazı tipi güncellemeleri, yerleşim düzenlemeleri gibi ek düzenlemeler de yapabilecek. Ayrıca artık telefon yatay bir şekildeyken kilit ekranı aktif olarak kullanılabilecek. Bu şekilde kilit ekranındayken tüm Widgetları görebileceksiniz.

iOS 17 ile gelecek yenilikler şimdilik bu şekilde. Yenilikler için güncellemelere devam edeceğimizi de belirtelim.

Güncelleniyor….

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler