Pazar, Eylül 8, 2024

iOS 18 Beta 4 Sürümü Geldi! Yeni Özellik Var mı?

iOS 18 Beta 4 sürümü kullanıcılara sunuldu. Final güncellemesine adım adım yaklaşıyoruz. Peki yeni betada değişim var mı?

Paylaş

Apple, iPhone ve iPad modelleri için en büyük güncellemelerinden bir diğeri olacak olan iOS 18’in ve iPadOS 18 beta 4 geliştirici sürümünü sundu.

iOS 18 Beta 4 guncellemesi - PC Hocası

Geçtiğimiz hafta beta 3 sürümünü geliştiricilerine yayınlayan Apple’ın, beta 4 sürümünü yayınlaması ile artık iOS 18 final güncellemesinin sonlarına doğru yaklaştığını anlayabiliriz. Peki iOS 18 beta 4 sürümü neler sunuyor? Beraber göz atalım.

iOS 18 Beta 4 Neler Getiriyor?

Geçtiğimiz hafta yayınlanan beta 3 sürümünde var olan yeni dinamik duvar kağıtları, karanlık modda iken uygulama simgelerinin karanlık moda geçirilmesi özelliği, beta 4 sürümünde daha da iyi hale getirilerek sunulmuş.

ios 18 - PC Hocası

El Feneri Animasyonu 

Fener - PC Hocası

14 Pro ve 15 Pro modellerinden yakından bildiğimiz fener arayüzüne artık 15 ve 15 Plus modellerine de eklenecek.

Apple CarPlay’e Eklenen Yeni Özellikler

Apple CarPlay 1 - PC Hocası

Yeni beta ile 8 farklı aydınlık ve koyu tonlu duvar kağıtları getirildi. Eklenen duvar kağıtları ise iOS 18 final halinde sunulacak olan dinamik duvar kağıtlarından esinlendiğinin altını çizelim.

Böylelikle bizleri final güncellemesinde sunulacak olan tasarımlarının nasıl olabileceklerini tahmin edebiliriz.

Kontroller Menüsü 

Kontrol Merkezi 1 - PC Hocası

Bir yeni özellik ise kamera ayarları tarafında görülmekte. Eklenen Kontrol merkezi ile artık kamera araçları listelenmekte.

BENZER:  Apple'dan Beklenilen Açıklama, iOS 17.5.1 Güncellemesi

Bunların dışında çok dikkate alınacak yeni bir özellik konusu değil. Şu an için geliştiricilerine sunulan iOS 18 beta 4 sürümü, ilerleyen zamanlarda daha fazla özelliği ile gün yüzüne çıkacaktır diye düşünüyoruz. Bunun için açık beta sürümünü beklemek gerekecek.

Beta 4 sürümü için genel bir yorum yapacak olursak aslında bir önceki sürüm ile şu anlık ortak özellikleri taşıdığını söyleyebiliriz.

Beta 4’ün aslında performans tarafında ve var olan sorunları kaldırma tarafında önemli bir rol oynaması için sunulduğunu düşünebiliriz.

iOS 18 final sürümü için de takvim zaten belli. Sonbaharda güncellenmenin tamamlanması ve iPhone kullanıcılarına sunulması beklenmekte.

iOS 18 güncellemesi tüm kullanıcılara sunulduktan sonra performans sorunları ve kararlılık sorunlarını yaşayabilme ihtimaline değinmeden geçmemek lazım.

ios 18 beta 4 - PC Hocası

Şu an için yeni güncelleme hakkında bildiklerimiz bunlar ilerleyen zamanlarda ki yenilikleri ve görülebilecek sorunları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

silkroadgaminggentr
Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknoloji ve oyun dünyasında ki gelişmeleri yakından takip eden ve yeni bilgiler öğrenmeyi kendisine elzem kılan PC Hocası editörü.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler