Perşembe, Nisan 25, 2024

iPad Pro Klavyeli Logitech Create Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Logitech‘in üretmiş olduğu hem klavye, hem de arka korumalı Create iPad Pro modeli pek çok özelliği ile ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra cihazın uzun vadede korkutucu sonuçları bulunuyor. Logitech Create modelinin teknik özellikleri ve detayları haberimizde.

iPad Pro Klavyeli Logitech Create Çözümü

iPad Pro ailesi, sadece içerik üretmek değil, farklı cihazlar ile de kullanıcıların karşısına çıkabiliyor. Bu cihazların iPad‘i destekleyecek düzgün donanımlar ile birleştiriliyor olması firmalara ve kullanıcılara farklı çözümler sunuyor. Logitech Create tabletin hem ön, hem de arka panelindeki koruması gözümüze çarparken, sıkı örülen ve suyu iten kumaşı ile yeterince modern ve teknolojik bir görüntü ortaya çıkartıyor.

logitech-create-ipad
Cihazın klavyesini kapattığınızda tabletin ön koruması da sağlandığı gibi, create resmi bir ürün gibi tableti uyku moduna alma ve moddan çıkartma gibi özelliklere sahip olarak üretilmiş. Başta cihazı idrak etmek için biraz zorlanıyorsunuz ama çok fazla vaktinizi almıyor.

İşin klavye tarafında ise tuşlar profesyonel hissetmenize yardımcı oluyor. Üst panelde bulunan ve bir Mac klavyesinde F1-F12 tuşlarının olduğu alanda özel atanan tuşlar bulunuyor. Bu tuşların fonksiyonları ses açma kapatma, ekran ışığı, menüler ve ayarlar gibi pek çok detaya sahip. En önemlisi de klavyenin arkadan ışıklandırmasını yönetebiliyor olması. Logitech Create modelinin önemli özelliklerinden birisi de arkadan aydınlatma sistemi zaten. Üç kademede aydınlanan tuşlar enerjisini Smart Connector sayesinde iPad’den alıyorlar. Yani herhangi bir şarj durumu yok cihazda.

 

Logitech Create’da Neler Eksik ?

Cihazı kullanırken klavyenin bir eksiği gözünüze çarpıyor. Dış alanda sıkı dikim kumaşın yerini içeride alüminyum alıyor. Ancak bu alüminyum, tableti kapattığınız anda doğrudan ekran ile temas kuruyor. Bu temasta ise bir kaç aylık kullanımda ekranda izler oluşuyor. Logitech Create modelinin bir eksiği ise yerelleştirme ile alakalı diyebiliriz. Create, Türkçe bir harf dizilimine sahip olmadığı için bence büyük bir sorun. Apple’ın resmi klavyesinde de olan bu problem, Q İngilizce klavye ile satılıyor.

logitech-create-ipad-2
Logitech Create modelinin bir diğer sıkıntısı ise fiyat konusu. Şuanda bu model yurt dışında 149 Euro’dan satılıyor. Ön ve arka korumanın birlikte geldiği düşünüldüğünde cihaz için yurt dışı satış fiyatı çok uygun. Türkiye’de sadece koruyucu kılıf 299 TL olarak satılıyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler