Cuma, Nisan 19, 2024

iPadOS 15.4 ve macOS Monterey 12.3 ile Universal Control Kullanıma Sunuldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple, bugün itibariyle yayınladığı iPadOS 15.4 ve macOS Monterey 12.3 işletim sistemleri betaları ile birlikte birden fazla Mac’in ve iPad’in tek bir fare ve klavye ile kontrol edilmesini sağlayan ve uzun zamandır kullanıma sunulması beklenen Universal Control nihayet kullanılmaya başlandı.

Hem Mac’te hem de iPad’de Universal Control (Evrensel Kontrol) ayarları mevcut ve özellik, yeni betalara güncelleme yapıldıktan sonra varsayılan olarak aktif halde geliyor. Mac’te Ayarlar > Ekranlar > Gelişmiş sekmesi altında yer alıyor ve iPad’de ise Ayarlar > Genel menüsü altındaki AirPlay & Handoff bölümünde bulunan İmleç ve Klavye (Beta) sekmesi altında yer alıyor.

universal control macos monterey 12 3
iPadOS 15.4 ve macOS Monterey 12.3 ile Universal Control Kullanıma Sunuldu! 2

Universal Control ile, iCloud hesabınızda oturum açmış olan ve yakınınızdaki herhangi bir Mac veya iPad üzerinde aynı mouse ve klavyeyi kullanabilirsiniz. Örneğin bir MacBook2unuz ve yanında ise bir iPad varsa, Macbook’unuz izleme dörtgeni ve klavyesi doğrudan iPad üzerinde kullanılabilir.

Apple, Haziran ayında WWDC Konferansı’nda Universal Control’ü tanıttı ve başlangıçta bu sonbaharda kullanıma sunulacağını belirtmişti ancak şirket bu süreyi karşılayamadı ve nihayetinde lansmanı ertelemek zorunda kaldı. Aralık ayında şirket, macOS Monterey özellik sayfasını, iPadOS 15.4 ve ‌macOS Monterey‌ 12.3 lansmanını görmeyi beklediğimiz zamanla uyumlu olan Universal Control için “Bahar 2022” çıkış tarihi ile güncelledi.

Genel olarak son tüketiciler 2022 yılının bahar döneminde Universal Control’e erişim sağlayabilecekler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler