Cuma, Mart 29, 2024

iPhone 12 Söylentileri, 2020 Yılında iPhone’dan Beklenenler

Paylaş

silkroad gaminggentr

İşte yaklaşan iPhone’lar hakkında çarpıcı söylentiler:

iphone12
iPhone 12 Söylentileri, 2020 Yılında iPhone'dan Beklenenler 4


Apple, iPhone 11 modellerini sadece dört ay önce eylül ayında çıkarmasına rağmen, iPhone 12 söylentileri yayılmaya başladı ve bu söylenti bu yıl içinde gerçekleşecek gibi.

iPhone 12’den Beklenen Özellikler

Şuanlık tamamen kesin bir şey olmamakla beraber, arka kameralarında ve ekran boyutlarında değişiklik olması yüksek ihtimal. Bunun yanı sıra 3D Derinlik Algılama ve beklenen en büyük özelliği ise 5G Teknolojisi ile çıkması bekleniyor. iPhone 12’nin ekranının 120Hz yenileme hızına sahip olacağı yönünde spekülasyonlar da var. Çoğu telefon saniyede 60 kare veya 60Hz’de yenileniyor, ancak OnePlus 7T ve OnePlus 7 Pro gibi diğer telefonlar 90Hz’de yenileme hızına sahip. Yenileme Hızı Ne İşe Yarıyor ? Daha yüksek bir yenileme hızıyla, telefon web sayfaları ve uygulamalar arasında gezinirken daha hızlı ve daha yumuşak bir geçiş hissi veriyor.

Daha Büyük Ekranlı iPhone’lar

pQGaMHFuy2RdZdJ9YrTNxk
iPhone 12 Söylentileri, 2020 Yılında iPhone'dan Beklenenler 5

iPhone 12 daha büyük veya daha küçük ekranlara sahip olabilir. Yaklaşan iPhone’lar hakkında daha kalıcı söylentilerden biri de, yeni ekran boyutları. iPhone 12’lerden birinde 5,4 inç ekran.(mevcut cihazlardan iPhone 11 Pro, 5,8 inç boyutlarında ve en küçük ekrana sahip). iPhone 12 Pro Max ise 6,7 inç’e boyutlarına kadar çıkabilir (referans olarak, iPhone 11 Pro Max’in 6,5 inçlik bir ekrana sahip).

2020 Yılında 4 Yeni Model

Apple’ın iPhone hattını genişleteceğine dair söylentiler sürüyor. CNET’den Lexy Savvides şunları yazdı:

JPMorgan analisti Samik Chatterjee‘ye göre, Apple, 2020 sonbaharında dört yeni iPhone 12 modelini piyasaya sürecek: 5.4 inçlik bir model, iki 6.1 inçlik model ve 6.7 inçlik bir model olacak şekilde. Hepsinde OLED ekranlar olacak. Bu boyut tahminleri, iPhone 11 Pro’nun şu anki 5.8 inç boyutunda olabileceğine inanan analist Ming-Chi Kuo tarafından da desteklendi.

Arka Kameraya 3D Derinlik Sensörü Geliyor

iPhone X’ten bu yana, yeni iPhone’larda 3D derinlik algılama özelliğine sahip ön kameralar var. Face ID olarak bilinen bu özellik, telefonunuzun kilidini açmak ve dijital ödemeleri yetkilendirmek için yüzünüzü tarıyor. Apple’ın bir çentik alıp aynı sistemi arka kameralara tanıtabileceği söylendi. Ağustos ayında CNET’ten Vanessa Orellana şunları yazdı: Uzun zamandır Apple analisti Ming Chi Kuo, 2020 iPhone modellerinden ikisinin telefonun arkasında yeni bir kamera lensi olmasını beklediğini söyledi. Kurulum, telefonun önündeki Face ID için kullanılan geçerli Gerçek Derinlik kamera sistemine benzeyebilir, ancak 3D harita nesneleri için biraz farklı bir teknoloji kullanacak. Bu, artırılmış gerçeklik uygulamalarını önemli ölçüde geliştirir ve Portre Modu gibi kamera özelliklerini bir sonraki seviyeye taşır.

Beklenen Diğer Model İse iPhone 9 (iPhone SE 2)

iPhone SE 2
iPhone 12 Söylentileri, 2020 Yılında iPhone'dan Beklenenler 6

Apple’ın iPhone SE için uzun zamandır beklenen devam filmini başlatma ihtimali de var. Beşinci iPhone, daha sonra iPhone 8’e benzediği söylenen iPhone SE’nin devamı olacak. Belki de iPhone SE 2 veya iPhone 9 olarak adlandırılan bu küçük telefon, 2016’dan bu yana ilk “düşük maliyetli” iPhone olacak , iPhone SE 399 dolara çıktı. Bu telefonun ise, Apple’ın 2020 yılının ilk çeyreğinde çıkması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler