Cumartesi, Nisan 20, 2024

iPhone 13’teki Yazılım Hatası Ekranların Pembe Olmasına Sebep Oluyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Belirgin bir yazılım sorunu bazı modeller olmak üzere iPhone 13 ekranlarının pembe renge dönüşmesine sebebiyet oluyor ve akıllı telefonun çökmesini sağlıyor. Sorun, Apple’ın Tartışma Forumlarında ve Reddit’te defalarca kullanıcılar tarafından bildirildi.

Şu ana kadar sahip olunan bilgilere göre ekranı pembe renkle kaplayan ve cihazın kullanılamaz hale dönüştüren sorun yalnızca iPhone 13 serisinde görülüyor. Bu sorundan etkilenen bir kullanıcı, GPS’lerinin hatalı çalıştığını ve telefonunun ekranının pembe renge dönüştüğünü bildirdi. Bir başka kullanıcı ise pilin garip çalıştığını, telefonun donmaya devam ettiğini ve ardından pembe renkli ekranın geldiğini belirtti.

Birkaç kullanıcının telefonlarını değiştirdiği bildirilirken, diğerleri Apple tarafından donanım sorunu olmadığı yanıtıyla geri çevrildi.

apple iphone 13 pembe ekran hatasi
iPhone 13'teki Yazılım Hatası Ekranların Pembe Olmasına Sebep Oluyor! 2

Mevzubahis yazılım sorunu en çok Çin bölgesindeki iPhone sahiplerinde görülüyor bu sebeple Apple, Weibo üzerinden yaptığı bir paylaşımda müşterilerine bir yedekleme yapmalarını ve ardından iOS’in en son sürümüne güncellemelerini tavsiye etti. Apple’ın iOS 15.3 Beta günlüğüne bakıldığı zaman pembe ekran sorunuyla ilgili herhangi bir düzeltme yayınlamadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler