Cumartesi, Temmuz 27, 2024

iPhone 15 Pil Şarj Sınırlama Özelliğine Sahip Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

iPhone 15 modeli sonunda tanıtıldı. Yeni seri akıllı telefon ailesinde 4 yeni model yer aldığını gördük. Telefonların özelliklerini ve fiyatlarını da daha önce paylaşmıştık. Şimdi ise sıra geldi, telefonların gizli kalan özelliklerini inceleme kısmına. Telefonlar satışa çıktığı zaman bu konuda daha fazla detay elde edeceğiz ama şimdiden geri planda kalan bazı özellikler gün yüzüne çıkmaya başladı. Bunlardan birisi de iPhone 15 pil şarj sınırlama özelliği oldu.

Yeni özellik tanıtım sırasında açıklanmadı ama iOS 17 RC sürümünün içerisinde yer alan kodlarda, pil şarj sınırı özelliğinin olduğu ortaya çıktı.

iPhone 15 Pil Şarj Sınırlama Özelliği Ne İşe Yarayacak?

Yeni özellik akıllı telefonların şarjı için sınır belirlemeye izin verecek. Daha önce farklı Android akıllı telefonlarda kullanılan bir özellikten söz ediyoruz. Söz konusu özellik açık konuma getirildiği zaman pil, belirlenen derecede doluluk seviyesine kadar gelebilecek.

Bu sınırlama sayesinde pilin sağlığının da korunması amaç ediniyor olacak. Şarjı belirli bir seviyede tutmak için sınırlamayı açtığınız zaman da iPhone akıllı telefonunuz bu konuda size bir uyarı gösterecek.

iPhone 15 Pil Şarj Sınırlama

Daha önce Android akıllı telefonlarda da karşımıza çıkan özelliğin ne kadar fark yaratacağı bilinmez ama telefonu farklı kılmak adına öne çıkacak bir özellik diyebiliriz. iOS 17 yayınlandığı zaman söz konusu özelliğin diğer iPhone kullanıcıları için de gelip gelmeyeceğini öğreneceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler