Cumartesi, Temmuz 27, 2024

iPhone 15 Pro Isınma Sorunu için Açıklama Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Birkaç haftadır iPhone 15 Pro modellerinde yer alan ısınma sorunu gündemde. Kullanıcılar telefonların aşırı ısındığını belirten paylaşımlar yapıyor ve hatta birçok test ekibinin de bu konuda videolar paylaştığını gördük. Daha önce iPhone 15 Pro ısınma sorununa ilişkin iddiaları dile getirdiğimiz bir paylaşım da yapmıştık.

Şimdi ise konu daha da detaylandı. Zira yeni seri iPhone akıllı telefonlarında yer alan sorun için açıklamalar geldi. Apple tarafından yapılan açıklamalara bakacak olursak, sorunun çözümü için çalışmalar başlamış durumda.

iPhone 15 Pro Neden Isınıyor?

Apple’ın açıklamalarına bakacak olursak, yeni akıllı telefonların ısınmasının ana nedeni yazılımsal bir eksiklik.

Bazı uygulamaların iOS 17 işletim sisteminde aşırı yüklenme sorununa neden olduğu ve bu nedenle de aşırı yüklenilen telefonun ısındığı belirtiliyor.

iPhone 15 Pro

Yazılımsal olarak ortaya çıkan hatadan dolayı sürekli yüklenen akıllı telefon, belli bir süre sonra aşırı ısınma ile karşımıza çıkıyor. Apple’ın açıklamalarına bakacak olursak yazılımsal olan bu sorunun çözülmesi için de yol haritası belirlenmiş durumda.

Pro modelleri için yayınlanacak olan güncelleme sonrasında bu ısınma sorununun giderileceği belirtiliyor. Fakat Apple’ın bundan daha kapsamlı bir açıklama yapmadığını da belirtelim. Sorunu çözeceği belirtilen yazılım güncellemesinin ne zaman yayınlanacağı konusunda da net bilgi yok. Apple’ın belirttiğine göre güncellemenin kısa süre içerisinde verilmesi planlanıyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler