Pazartesi, Mayıs 20, 2024

iPhone 15 Pro Serisi Tek Bir Karede Karşımızda

Paylaş

silkroad gaminggentr

iPhone 15 serisi ile tanışmamız için çok bir zaman kalmadı. Bir değişiklik yapılmazsa, Eylül ayında yeni akıllı telefonlar için tanıtım yapıldığını göreceğiz. Bu süreçte iPhone 15 haberlerine ise alışmaya başladık. Zira söz konusu iPhone olunca, sızıntılara da önem veriliyor. Son sızıntı ise gelen tüm sızıntılardan biraz daha kapsamlı. Zira bu kez iPhone 15 Pro serisini tek bir karede görüntüleyebildik.

9to5Mac ekibi, yeni akıllı telefon modellerinin CAD dosyaları üzerinden tasarımları hazırlamış ve böylece en net görseller ortaya çıkmış.

iPhone 15 Pro Tasarımına Bir Kez Daha Bakalım

Daha önce sızan görsellerde de yeni akıllı telefonlar için tasarım yapısını görmüştük. Fakat bu kez ailenin Premium modellerinin biraz daha net bir yapıyla karşımızda olduğunu söylemek lazım.

Bu görselleri değerlendirdiğimiz zaman iPhone 15 Pro ailesinde, yine dinamik ada bulunacak. Çerçeveler bir tık daha ince ama genel olarak ekran tasarımı eski seriyi yansıtıyor desek yeridir.

Telefonun genel olarak çerçeve tasarımında da bir değişim beklenmiyor. Bu görsellerde de çerçeve tasarımının düz olduğunu görüyoruz. Asıl tartışma yaratan kısım ise telefonda yer alacak butonlardı. Daha önce ortaya atılan iddialarda Apple’ın buton tasarımını değiştireceği iddia edilmişti.

iPhone 15 Pro

Standart butonlar yerine ses ve güç butonunda katı hal formu benimsenecek deniyordu. Dokunma ve tuşa bastırma şiddetini algılayacak olan butonlar, buna göre kullanıcılara geri bildirim bile verebilecek deniyordu. Yani butonlarda özel titreşim motorları da olacak iddiası vardı.

iPhone 15 Pro

Fakat bu iddialar kısa süre sonra yalanlandı. Daha doğrusu analistler Apple’ın söz konusu teknolojide sorun yaşadığını ve bu nedenle de iPhone 15 modellerinde bu teknolojiye yer vereceğini iddia etti.

iPhone 15 Pro

Yeni görsellerde de bahsedilen bu butonların iptal edildiği gösteriliyor. Buton tasarımı yine de belli bir seviyeye kadar değiştirilmiş durumda. iPhone 15 Pro modellerinde ses tuşunda bir anahtar olacağını görüyoruz.

Bu butonu anahtarlı bir düğme haline getirecek ve buton, farklı özellikler için de atamayı destekleyecek. Butonları özelleştirme fikri ne kadar kabul görecek artık onu bilemiyoruz. Telefon tanıtıldıktan sonra değerlendirmek gerekecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler