Cuma, Haziran 28, 2024

iPhone 15 Pro Serisinin İşlemci Özellikleri Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

iPhone 15 Pro serisi ile ilgili yaptığımız paylaşımlara bir yenisini daha ekleyelim. Zira telefon için sızıntılar durmak bilmedi. En son şema çizimlerinin paylaşıldığı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise iPhone 15 serisinde yer alan işlemciler için detaylar belli oldu.

Hem temel modellerde hem de Pro modellerinde yer alacak işlemciler için bilgiler var. Detaylara bakacak olursak söz konusu akıllı telefonlar bir önceki seriye göre çok daha güçlü olacak.

iPhone 15 Pro Serisinde Yer Alacak İşlemcilerin Özellikleri Neler Olacak?

Pro modellerinde yer alacak olan işlemci A17 Bionic modeli olacak. Apple’ın yeni nesil mobil işlemcisi olarak kendisini gösterecek olan işlemci 6 çekirdek CPU ve 6 çekirdek GPU barındıracak.

A16 işlemcisiyle karşılaştırıldı zaman bu demek oluyor ki GPU çekirdek biriminde bir çekirdek arttırıldığını göreceğiz. Yeni mobil işlemcinin üretim teknolojisi ise 3nm olarak karşımıza çıkacak.

iPhone 15 Pro

3nm üretim teknolojisi sayesinde daha verimli bir seri olarak karşımıza çıkacak A17 Bionic, maksimum saat hızında ise 3.7 GHz değerlerini görecek. Tabii ki henüz resmi bir açıklama olmadığını üstüne basarak söylemiş olalım. Sızıntılar çok yoğunlaşmaya başladı ama kesin bilgileri ancak telefon tanıtıldığında alabileceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler