Pazar, Eylül 8, 2024

iPhone 17 Slim ile Yeni Bir Döneme Hazır Olun

iPhone 17 Slim için ilk kez teknik özellikler sızdı. Yeni isimlendirme ile gelecek telefonda nasıl özellikleri göreceğiz?

Paylaş

Sağlam kaynaklardan gelen bilgilere göre iPhone 17 serisinde model isimlendirmeleri bir kez daha değişecek. Plus yerine iPhone 17 Slim modeli karşımıza çıkacak. Yeni telefonun teknik özelliklerine ilişkin bilgiler de ortaya çıkmaya başladı.

Ice Universe tarafından hazırlanan ve sızıntılara dayandığı söylenen yeni bir tablo, telefonun nasıl özelliklere sahip olacağını gösteriyor. Tasarım kısmını bir kenara koyacak olursak, Slim model isim değişikliğine değer bir seri olacak gibi.

iPhone 17 Slim Nasıl Bir Akıllı Telefon Olacak?

Yeni Slim modelinde en dikkat olay ekran boyutu olacak. İddialarda bu modelin ekran boyutunun küçültülebileceği söylenmişti. Mini modelde olduğu gibi küçük bir ekran ile mi karşılaşacağız derken aksi bir gelişme yaşandı.

Sızıntıya göre telefonun ekranı 6.65 inç olarak ve LTPO panel kullanılacak. Yine bu modelde de ekranda dinamik ada çentik alanı bulunacak. Ekran 120Hz ProMotion destekli olacak. Bu da demek oluyor ki Apple, yeni Slim modelinin de özelliklerinden çok fazla bir şey kısmayacak.

Amiral gemisi akıllı telefonun içerisinde yer alacak olan işlemcinin ise A19 serisi ana işlemci olduğunu göreceğiz. Pro modellerde A19 Pro işlemcinin olacağını da bir dip not olarak eklemiş olalım.

BENZER:  iOS 18 Alacak Telefonlar Gözüktü

iPhone 17 Slim

Alüminyum gövde sunacak olan yeni Slim modelinde kısılan bir diğer nokta ise RAM olacak. Telefonda 8 GB RAM miktarı yer alacak. Pro modellerde 12 GB RAM olacağını düşünecek olursak Apple burada kesin bir dille ayrım yapıyor.

Bu farkı kameralar kısmında da göreceğiz. Yeni modelde 48 MP ToF sensörü destekli çift ana kamera yer alacak. Amiral gemisi Pro modellerde yine 3 kamera kullanılması söz konusu olacak.

iPhone 17 Slim Fiyatı için Ne Biliyoruz?

Aynı sızıntıda telefonun fiyatına ilişkin bilgiler de verilmiş. Ara model olarak sunulacak akıllı telefonda 1299 dolar gibi bir fiyat sunulacak.

Tabii ki bu sızıntılar ne kadar gerçek tartışılır. Ama görünen o ki bir seri sonra önemli değişiklikler bizi bekliyor. Zira bu sızıntıları yapan hesaplar daha önce birçok kez isabetli tahminler yapmış olan hesaplar.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler