Cuma, Nisan 26, 2024

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta Cihazı Alt Üst Eden Ses Çipi Problemi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde Cumhurbaşkanı tarafından boykot çağrısında bulunulan Apple firmasının akıllı telefon modellerinden iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, kullanıcı deneyimini tamamen olumsuz etkileyen donanımsal bir problemle karşı karşıya. Kullanıcılar tarafından servise gönderilen söz konusu modeller için son zamanlarda artan ortak sıkıntı, anakartta yaşanan bir temassızlık sonucunda ortaya çıkıyor.

Telefonlar Kullanılamaz Hale Geliyor

Akıllı cep telefonu piyasasına yön veren lider isimlerden Apple, bu zamana kadar sağlamlık ve stabillik konusundaki başarısıyla kullanıcıların tercihi olmuştu. Sağlamlıktan kastımız, kırılmalara karşı dirençlilik değil. Genel itibarı ile piyasaya sürülen pek çok iPhone cihazında donanımsal problemlerle karşılaşmıyorduk.

iPhone 4 serisi ile başlayan Home tuşu sıkıntısının dışında, aklımıza popüler bir iPhone arızası gelmiyor. Lâkin bulunduğumuz dönem itibarı ile; şirketin artık eski sayılabilecek iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde ciddi bir sıkıntı gündeme geldi.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plusta Cihazı Alt Üst Eden Ses Çipi Problemi İÇERİK

Apple servislerine “Donma ve kullanılamaz hale gelme” ifadeleri ile onarıma gelen cihazların pek çoğunda, donanımdan doğan ortak bir sıkıntı boy gösteriyor.

Kullanıcıların ifadesine göre cihazda yapılan görüşmeler sırasında gri renge bürünen hoparlör simgesi, problemin başlangıcını işaret ediyor. 

Bu noktadan sonra cihazlarda kilitlenmeler ve verilen hiçbir komuta tepki vermeme problemleri doğmaya başlıyor. Cihazlarını kullanamamaya başlayan kullanıcılar ise, mecburen yetkili Apple servislerinin yolunu tutuyor. 

Problemin kaynağı Apple tarafından şu şekilde tarif edilmekte:

Cihazların anakartında bulunan ses çipinde zamanla oluşan temassızlık, anakartın tamamını etkileyen bir iletkenlik problemi oluşturuyor. Bu sebepten dolayı; anakartın da etkilenmesi sonucu cihazlarda donmalar yaşanıyor.

Problemin kaynağını bu şekilde açıklayan Apple yetkilileri; bizlere sıkıntının yazılımsal bir yolla çözülemeyeceğini, cihazların mutlaka servise gönderilmesi gerektiğini belirtmiş oluyor.

Apple tarafından yapılan açıklamalarda; problemin her cihazda yaşanmadığı, sıkıntı yaşayan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcılarından oluşan kitlenin, küçük bir kesim olduğu belirtildi.

Onarım için servise gönderilen cihazlar, mikroskop altına giriyor. Burada anakarttan ayrılan ses çipi, hassas lehim ile tekrar anakarta sabitleniyor. Bu şekilde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus‘ta yaşanan donma sorunu çözülmüş oluyor.

Gördüğümüz gibi, sevgili okurlar. Söz konusu problemden dolayı sıkıntı yaşayan kullanıcıların, merdiven altı tamircilere kesinlikle güvenmemesi gerektiğini belirtelim. Zira onarım işlemi, üst düzey hassasiyet ve bilgi birikimi gerektiren bir işlem.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler