Cuma, Nisan 26, 2024

iPhone Kullananlar Neden Bir Daha Android İşletim Sistemine Sahip Cihazlara Geçmiyorlar?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Öncelikle Merhaba. Bu yazıda sizlere iPhone kullanıcıları arasında yaygınlaşan bir klişeyi paylaşmak ve açıklamak istedim. Yazının başında belirtmek istediğim şey ise uzun süre Android işletim sistemine sahip cihazlar kullandıktan sonra iPhone’a geçtiğim ve şuan tekrar Android bir cihaz kullandığım…

Hepimizin bildiği gibi iPhone kullanıcılar arasında herkesi şaşırtan bir muhabbet vardır. iPhone kullanıcıları için şöyle bir yargı var. “iPhone kullandıktan sonra başka cihazı kullanamıyorsun.”. Tüm iPhone kullanıcıları bu cümleyi kurmuştur. Ancak mantıklı bir açıklaması yoktur. Peki bu durum ne kadar doğru gelin ben her iki işletim sisteminide deneyimlemiş birisi olarak sizlere bilgilerimi aktarayım.

Öncelikle her iki işletim sistemininde artılarının ve eksilerinin olduğunu söylemek gerekiyor. Ne iPhone ne Android cihazlar sorunsuz çalışıyor diyemeyiz. Ancak elinize 2500 lira üzerine bir iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazı elinize aldığınızda iOS’un daha akıcı olduğunu görebiliyorsunuz. Daha yeni S8’e geçmiş birisi olarak iPhone 7’min ana menüde veya uygulamalarda daha akıcı ve stabil olduğunu söyleyebilirim.

Ancak bu durum iOS cihazların uzun süre bu performansı verdiğini kanıtlamıyor. Apple’ında açıklamasıyla bu cihazlar bir süre sonra performans olarak bitik cihazlara dönüşebiliyor. Android’de ise böyle bir durumda Root işlemi ile cihazı tekrar hayata döndürebiliyorsunuz. Android‘in en büyük artılarından biriside bu olsa gerek.

android ios2

Öte yandan iOS kullandıktan sonra Android işletim sistemli bir cihazda farklı gelen şey ise Play Store. Yine bu alanda da Android cihazların artısı olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Play Store’da her istediğinizi bulabilirken App Store’da çoğu şey kısıtlı. Müzik dinlemek için dahi paralı uygulamalar kullanmak durumunda kalıyorsunuz.

YouTube’a video atan birisi olarak iOS işletim sisteminin Windows ile stabil şekilde çalışmadığını söyleyebilirim. Videolarımı veya resimlerimi bilgisayara aktarırken çok çok zorluklar çekiyordum. Ancak Android cihazlarda bu durum çok basit. 

Kameraları karşılaştıracak olursak Android kapsamında birçok cihaz bulunduğu için net bir şey demek doğru olmaz ancak iPhone kameralarının daha stabil ve detaylı çektiğini söyleyebilirim. Öte yandan canlılık ve kamera modlarıda Android cihazlarda daha fazla ve üstün.

SONUÇ OLARAK!

Bu yazıyla iOS cihazları karalamaya çalışmadım. Eski telefonum olan iPhone 7 şuan olsa yine zevkle kullanırım. Ancak iPhone kullanıcılarındaki başka cihaz kullanamam yargısının sonuna kadar saçmalıktan ibaret olduğunu söyleyebilirim. Bu yargının en büyük nedeninin ise cihazın markasından kaynaklı olduğunu açıkça söyleyebilirim. Yorumlarda konuyla alakalı fikirlerinizi sunabilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler