Cumartesi, Nisan 20, 2024

Xiaomi “Ucuz Telefon Üreticisi” Lakabından Kurtulmaya Çalışıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanların popüler telefon üreticisi Xiaomi yeni bir haberle daha gündeme geliyor. Ancak bu seferki Xiaomi’nin yeni cihazlarıyla alakalı değil fiyat politikasıyla alakalı.

Günümüzde telefon fiyatlarının tavan yaptığını hepimiz farkındayız. 10 Bin Tl’nin üzerinde telefonlar satılırken bazı firmalar bu gidişata dur demek adına yeni cihazları ve farklı fiyat politikaları ile gündeme gelmeye başlamıştı. OnePlus ve Oppo gibi günümüzde oldukça rağbet gören markalardan biriside Xiaomi.

Xiaomi son yıllarda çıkardığı yeni modeller ile kullanıcıların ilgisini çekmişti. Cihazların özellikleri her segmente hitap ederken fiyatlarıda bunlara paraleldi. Yani bir cihaz düşük özellikler sunuyorssa fiyatı ona göre şekilleniyor; Yüksek özellikler sunuyorsa fiyatı ona göre artış gösteriyordu.

Tabi performansın piyasadaki Samsung ve Apple cihazları aratmaması ancak fiyatların yarı yarıya fark etmesi Xiaomi’ye “Ucuz Telefon Üreticisi” lakabınıda getirdi. Sosyal medyada ucuz telefon üreticisi olarak anılan Xioami bu duruma dur demeye geliyor.

xiaomi pocofone f1

Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, yaptığı basın açıklamasında: “Ucuz telefonlar yaptığı için Xiaomi çok satıyor.” algısının değişmesini istediğini söyledi. Dediklerinde haklı olduğunu bir örnekle kanıtlamak gerekirse Xiaomi’nin Mi 8 modelini ele almak gerekirse cihaz gerçek anlamda Samsung ve Apple cihazlarının performansını aratmayacak nitelikte performanslar sunabiliyor. Ancak fiyatı 4.000 TL. Yani amiral gemisi fiyatlarında.

Yine Lei Jun şu açıklamayı yaptı:

“Size kesin olarak söyleyebilirim ki fiyatlarımız son kez 445 doların (3.000 CNY) altında olacak. Gelecekte telefonlarımız daha pahalı hâle gelebilir. Çok fazla diyemem ancak biraz daha pahalı hâle gelebilir.” 

Yani sosyal medyada insanların algısı Xiaomi’nin fiyat politikalarını değiştirdi. Artık Xiaomi üzerinden bu mottoyu atmak için fiyatlarını artıracak. Yani biraz kendimiz ettik kendimiz bulduk diyebiliriz. Umarız Xiaomi fiyatlarında çok büyük artışlara gitmez.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler