Cuma, Nisan 26, 2024

iPhone Sahibi Windows 10 Kullancılarına Müjde!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Eğer bir iPhone cep telefonuna ve iPad/Mac/Macbook bilgisayarına sahipseniz sizin için bir parolayı cihazlarınız arasında paylaşmak hiç dert değil. Fazla yorulmadan yapacağınız iki dokunuş ile parolalarınızı iki cihaz arasında kolaylıkla senkronize edebilirsiniz. Olay iPhone sahibi Windows 10 kullancısına geldiği zaman bu iş o kadar da kolay değil çünkü iCloud hesabındaki şifreleri kolaylıkla Windows cihazı ile senkronize edemez.

Şimdi ise Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, Chrome ve Edge için kullanıcıların web sitesi şifrelerini iPhone ve Mac’teki Safari’den Windows 10’daki Chrome veya Edge’e ve tekrar tekrar senkronize etmelerine olanak tanıyan bir tarayıcı uzantısı piyasaya sürerek ilk defa bir iOS cihaz ile Windows 10 cihazı bir araya getirmeyi hedefliyor.

add to chrome scaled 1
iPhone Sahibi Windows 10 Kullancılarına Müjde! 2

Bu durum aslına bakılırsak, iOS ekosistemini başka bir şekilde Windows’a genişletiyor ve hemen hemen iki ülkeden vatandaşlık alınmış bir olaya benziyor; Apple ve Windows vatandaşı olma arasındaki sürtüşmeyi azaltıyor.

Apple, eklenti hakkında şu açıklamayı yaptı:

iCloud Parolaları, Apple aygıtınızda oluşturduğunuz güçlü Safari parolalarını Windows’taki Chrome ile kullanmanıza olanak tanır.
iCloud Parolaları, Windows PC’nizde Chrome’da web sitelerini ziyaret ederken iPhone, iPad veya Mac’inizde oluşturduğunuz güçlü Safari parolalarının aynısını kullanmanıza olanak tanıyan Windows kullanıcıları için bir Chrome uzantısıdır. iCloud Parolaları, Chrome’da oluşturduğunuz tüm yeni parolaları, Apple aygıtlarınızda da kullanılabilmeleri için iCloud Anahtar Zincirinize kaydeder.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler