Cumartesi, Nisan 20, 2024

iPhone SE 3 (2022) Tamir Edilebilirlik Testinden Çıktı: Kaç Puan Aldı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaleti merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, geçtiğimiz haftalarda iPhone SE familyasının en yeni üyesini tanıttı. Tasarım açısından bir önceki nesil ile arasında hiçbir fark bulunmayan akıllı telefon önemli özelliklerinden bir kaçı 5G bağlantı teknolojisine sahip olması ve şirketin A15 Bionic yonga setinden güç alıyor olmasıydı.

Son zamanlarda ise mevzubahis akıllı telefon PBKreviews tarafından tamir edilebilirlik testine tabi tutuldu ve 10 üzerinden 5.5 puan almayı başardı.

Kasa aynı, aksam farklı!

Bildiğiniz üzere Apple’ın akıllı telefonlarını sökmek oldukça basit ve bir o kadar da zahmetli işlerden bir tanesi. Cihazın ana aksamına ulaşmak için gövdeyle ekranı bir arada tutan özel yapıştırıcıyı gevşetmek için çerçeveyi biraz ısıtmak ardından ekranın bağlantı kablosunu sökerek ana aksama ulaşmak gerekiyor.

Akabinde gerisi çok basit; vidaları ve konektörleri dikkatlice yerinden çıkarmak kalıyor. Üçüncü nesil iPhone SE, bir önceki nesil ile aynı tasarıma sahip olsa da bazı parçalarını 2020 yılında tanıtılan modelden almıyor.

Boyut ve çözünürlük açısından hem de konektör stili açısından önceki nesil ile aynı ekran açılıyor fakat aynı çalışmıyor, dokunmatik giriş farklı çalışıyor. Önceki modelin bataryası kasaya her ne kadar sığıyor olsa da konektör uyumsuz çıkıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler