Salı, Eylül 10, 2024

iPhone SE 4 Apple Intelligence ile Gelecek

iPhone SE 4, Apple Intelligence teknolojisini destekleyebilir. Bunun için işlemci ve RAM üzerinde bazı değişiklikler yapılacak gibi duruyor. Amiral gemisinden aşağı kalır bir akıllı telefon olmayacak.

Paylaş

Apple, resmen yapay zeka dönemini başlattı. Apple Intelligence ile artık iPhone akıllı telefonlarının da yapay zeka özelliklerini kazandığını gördük. Yenilenmiş Siri, yapay zeka destekli deşifre ve çok daha fazlasını sunacak yeni teknoloji, ne yazık ki her iPhone modelinde kullanılamayacak. Mevcut olan iPhone modelleri için durum bu ama görünen o ki Apple bundan sonra gelecek olan her iPhone modeline Apple Intelligence sistemini entegre etmek istiyor. Zira son sızıntılara göre iPhone SE 4 için Intelligence desteği sunulacak.

iPhone SE 4 için Beklentileri Yükselten Haber

İddiaların kaynağı Mark Gurman. Daha önce birçok kez isabetli paylaşımlar yapan ünlü analist, yeni SE modelinin de yapay zeka paketini destekleyeceğini belirtti.

Bunun için telefonun teknik özelliklerinin bazı standartları karşılaşması gerekiyor. Gurman, teknik özellikler açısından da SE 4 modelinin beklendiği gibi iddialı olacağını işaret ediyor.

Verilen bilgilere göre seride yeni nesil A18 işlemcilere yer verilecek. Amiral gemisi modelleri olan iPhone 16 akıllı telefonlarında da yine benzer şekilde A18 işlemciler kullanılacak.

BENZER:  Nothing CMF Phone 1 Tanıtıldı! Fiyatı ve Özellikleri
iPhone SE 4 Apple Intelligence
iPhone SE 4 Apple Intelligence

Diğer dikkat çeken kısım ise yeni modelde yer alması beklenen RAM miktarı. iPhone 16 serisinde de iPhone SE 4 modelinde de RAM kısmında 8 GB bellek kapasitesinin sunulacağı söylenmekte.

Baktığımız zaman yeni SE modelinin de iPhone 16 akıllı telefonlarından geri kalmayacak bir model olduğunu görüyoruz. Peki neden SE?

İşte orada önemli bir çizgi var. Kaynaklara göre Apple bu telefonu 2025 yılından önce sunmayacak. iPhone 16 serisinin Eylül ayında tanıtılacağını düşünecek olursak, 2025 yılı için SE yine iPhone 17 modellerine göre uygun fiyatlı sunulabilir.

Yani SE her zaman olduğu gibi döneminin bir nesil gerisinden gelecek. Tabii ki burada telefonun tasarımında ve kamera özelliklerinde nasıl farkların sunulacağı da önemli.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler