Pazar, Mayıs 5, 2024

Disney Plus Fiyatı Ne Kadar? Güncel Ücret

Paylaş

silkroad gaminggentr

Disney Plus fiyatı ne kadar sorusu, son aylarda sık sık gündeme geliyor. Ardı ardına gelen zamlar, diğer yayın platformlarına göre değişen konum derken dijital yayın platformuna üye olmak isteyen kullanıcılar, fiyat konusunun detaylarını öğrenmek istiyor. Bu makalemizde de hem fiyatlardan hem de popüler yayın platformu için merak edilen bazı sorulardan söz edeceğiz.

Türkiye’de 2022 yılında yayın hayatına başlayan platformun, belli aralıklarla fiyatları için güncellemeler sunduğunu da hatırlatalım. Değişen fiyatlara da bakacağız ama gelin önce platform hakkında merak edilen soruların yanıtlarını verelim.

Disney Plus Nedir? Ne Zaman Yayın Hayatına Başladı?

Walt Disney Company’nin Media and Entertainment Distribution bölümü tarafından kontrol edilen Disney Plus, Disney’in dijital yayın platformudur. Platformu, Amazon Prime video, Netflix ya da Exxen gibi bir yayın platformu olarak düşünebilirsiniz.

Burada Disney’in öne çıkmasını sağlayan kısım ise yayınlarda yer verilen partnerler. Zira platformda Disney içerikleri dışında, Marvel sinema filmleri ve dizileri, Star Wars içerikleri, National Geograhic içerikleri de yer almakta. Yani çok zengin bir içerik platformu olduğunu söyleyebiliriz.

İlk kez 2019 yılında kurulduğunu gördüğümüz Disney+, bu süreçten sonra hem içerik sayısını hem de yayınlandığı ülke sayısını sürekli olarak arttırdı. En son 2022 yılının Haziran ayında ülkemizde de yayın hayatına başlamıştı. Hatta Disney+ ülkemize geldiği gibi “Kaçış” isimli yerli projeyi de yayına sundu.

Disney Plus

Disney Plus Yerli İçerikleri Neden Kaldırdı?

Disney Plus fiyatı ne kadar sorusunu cevaplamadan önce, merak edilen bir başka soruya da cevap verelim. Platformun yakın zamanda yerli içerikleri kaldırdığını gördük. Hatta yerli içeriklerin kaldırılması bir hayli ses getirdi.

Bunun nedeninin Ermeni lobileri tarafından yapılan baskılar olduğu söylense de platform yetkilerinden net bir açıklama görmedik. Bir nevi yeni yayın politikası olarak düzenleme yapıldığı söylendi ve popüler birçok yerli içerik platformdan kaldırıldı.

Disney Plus Fiyat Listesi

  • Yıllık Üyelik paketi – 649,90 TL
  • Aylık Üyelik paketi – 64,99 TL

Disney+ fiyatı bu şekilde değişiyor. Aylık üyelik bedeli için herhangi bir indirim yok. Fakat yıllık üyelik paketini tercih etmek biraz daha avantajlı. Zira yıllık üyelik paketini tercih ettiğiniz zaman 12 aylık değil de 10 aylık bir ödeme yapıyorsunuz. 2 ay kadar bir avantajınız oluyor. Fakat burada da paranın peşin alındığını unutmamanız gerekiyor. Tek ödemede tüm ücreti yatırmanız lazım. Zaten bu yüzden de 2 aylık bir ödeme avantajı sağlanıyor.

Dijital yayın platformunun fiyatları sizin için uygunsa ve servise üye olmak istiyorsanız, o zaman merak edilen diğer soruya yani nasıl abone olacağız kısmına geçelim.

Disney Plus

Disney Plus’a Abone Olma – Adım Adım

  • Buradan Disney+ servisinin sayfasına gidin.

Disney Plus

  • “Şimdi Üye Ol” sekmesine tıklayın.
  • Açılan sayfadan “e-posta” adresini girin.

Disney Plus

  • “Devam Et” sekmesine tıklayarak ilerleyin.
  • Karşınıza üyelik sözleşmesi gelecek. “Kabul Et ve Devam Et” seçeneğini seçmeniz gerekiyor.
  • Parola oluşturma ekranından “Parola oluşturun” ve Devam Et butonunu kullanın.
  • Şimdi istediğiniz paketi seçmeniz ve kredi kartı bilgilerinizi girmeniz, yani ödemeyi yapmanız istenecek.
  • Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra, platformu kullanabileceksiniz.

Disney Plus fiyatı ve aboneliği hakkında merak edilenleri açıkladık. Tabii ki bununla bitmiyor. Merak edilebilecek daha fazla soru var. Fiyat özelinden çıkarak bu sorulara da yanıtlar verelim.

Disney Plus için Merak Edilen Sorular

Abonelik öncesinde ya da sonrasında merak edebileceğiniz soruları hemen aşağıya yanıtlarıyla beraber ekliyoruz.

Disney+ Standart Üyelikte Neler Var?

  • Aynı anda 4 ekrana kadar izleme imkanı
  • Ebeveyn kontrol sistemi
  • 7 ayrı profilde ve 10 cihazda sınırsız indirme yapma
  • Uyumlu olan cihazlar için 4K UHD çözünürlük ve Dolby Vision ve Dolby Atmos ses desteği
  • 6 arkadaşa kadar sanal izleme desteği

Platforma Yeni İçerikler Ekleniyor mu?

Her ay düzenli olarak yeni içerikler eklendiğini söyleyebiliriz. İçeriklerin ne kadar sevildiği ya da ne kadar geniş bir bütçeye sahip olan içerikler olduğu tartışılır.

Hangi Cihazlar için Destek Var?

Dijital yayın platformunu birkaç farklı cihazdan izleyebiliyorsunuz. Mobil, Web, Oyun konsolları, Smart TV, set üstü TV kutuları gibi farklı platformlar destekleniyor.

Disney Plus Tek Kişilik mi?

Hayır değil. 4 kişiye kadar kullanım imkanı sunuluyor.

Disney Plus Ücretsiz mi?

Böyle bir kampanya yok. En azından şu an için ilk ay ya da ilk hafta ücretsiz üyelik gibi bir durum söz konusu değil.

Disney Plus’ı İstediğim Zaman İptal Edebilir miyim?

Evet. Dilediğiniz zaman iptal gerçekleştirebiliyorsunuz.

Böylece Disney+ fiyatı da dahil olmak üzere birçok soruyu cevaplamış olduk. Platform hakkında sizin de görüşlerinizi merak ediyoruz. Yorumlarınızı bekleriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler