Pazar, Eylül 8, 2024

iPhone SE 4’ün Özellikleri Gözüktü: iPhone 16 Serisine Benzeyecek

iPhone SE 4 akıllı telefonu için önemli bir sızıntı gerçekleşti. Yeni akıllı telefonda iPhone 16 modeline benzer bir yapı karşımıza çıkacak. Beklentiler ve son sızıntılar neler?

Paylaş

Teknoloji devi Apple’ın 2025 yılında piyasaya süreceği yeni akıllı telefonu SE 4 modeli ile ilgili yeni gelişmeler mevcut.

Ortaya çıktığı günden bu yana SE 4 bir çok sızıntı ile karşımızda boy göstermişti. Son sızıntı üzerine bir kez daha gündeme gelen yeni SE modelinin tasarımını ve beklenen teknik özelliklerini değerlendirelim, bakalım neler var.

SE 4 - PC Hocası

Öncelikle şunu belirtelim ki sızıntının kaynağı sağlam. Sızıntının kaynağı, daha önce isabetli paylaşımlarıyla bildiğimiz Ice Universe.

iPhone SE 4 Teknik Özellikleri Nasıl Olacak ?

Ice Universe’in sızıntılarına göre iPhone SE 4 modeli 6 inçlik 60 Hz ekran yenileme hızına  sahip OLED ekranla gelecek.

Modelin ekran yüzeyinden devam ettiğimiz zaman bizleri artık seride sıradanlaşmış Touch ID yerine Face ID karşılıyor olacak.

SE 4, iPhone 16 serisinde de kullanılacak olan yani A18 bionic işlemci mimarisiyle çıkış yapacak. RAM tarafında ise 6 GB veya 8 GB değerinde bellek kullanıldığını göreceğiz.

Kamera tarafında ise bir önceki modellerinden kopmayarak 48 megapiksel değerinde bir tane kameraya sahip olacak. Kasa tarafında ise Apple, alüminyum çerçeve tercih edecek.

BENZER:  HMD'nin Yeni Telefonları Tanıtıldı: Nokia Mezarında Ters Döndü

Henüz net olmasa dahi beklentilerin bir diğeri USB-C portuna sahip olması.

iPhone SE 4 jpg - PC Hocası

SE 4 Fiyatlandırılması Ne Kadar Olacak ?

64 GB , 128 GB , 256 GB olarak üç farklı seçenek ile raflara sunulacak olan SE 4 için henüz kesin bir fiyata sahip değiliz.

Ancak söylentileri değerlendirecek olursak, Amerika’da başlangıçta 120$ bandında fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

SE 4 her ne kadar bütçe dostu bir cihaz olarak piyasaya sunulsa dahi maalesef Türkiye pazarında fiyatlar bu seviyelerde olmayacaktır. Apple’ın en ucuz ürünü bile ne yazık ki fiyat performans dengesinden uzakta kalıyor. Buna SE serisi de dahil. En azından ülkemiz için.

silkroadgaminggentr
Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknoloji ve oyun dünyasında ki gelişmeleri yakından takip eden ve yeni bilgiler öğrenmeyi kendisine elzem kılan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler