Çarşamba, Nisan 24, 2024

iPhone X Yerine Galaxy S9 Almak İçin 7 Neden!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İki cihaz arasında kaldıysanız ve hangisini alacağınıza karar veremiyorsanız işte S9 almanız için 7 neden.

Günümüzde artık akıllı telefonların arkasına yetişemez olduk. Gün geçmiyorki yeni bir cihaz çıkmasın. Her sene yeni bir amiral gemisi ile gelen firmalar bu senede aynı durumla karşı karşıya kaldı. Kullanıcılar ise hangi cihazı seçeceklerine karar veremiyorlar.

Bu yazımızda piyasanın en güçlü iki cihazı olan iPhone X ve Galaxy S9’u bir nevi karşılaştıracağız. Yazımızda S9 almanız için 7 neden yer alsa da her iki cihazında son derece güçlü olduğunu belirtmek isterim. İşte Samsung Galaxy S9 almak için 7 neden…

1- S9’un Harika Ötesi OLED Ekranı!

Öncelikle her iki modelinde ekranlarının piyasadaki en iyi OLED ekranlar olduğunu söyleyebiliriz. Her iki cihazda kullanıcılarına OLED ekranlar sunarken S9’un ekranı iPhone X’e göre biraz daha iyi.

galaxy 3

Her iki ekranada baktığımızda son derece başarılı olduklarını görebiliyoruz. Ama Galaxy S9’un ekranı iPhone X’ten daha canlı renkler üretiyor. Aynı zamanda karanlık ve aydınlık kısımlardaki kontrast oranları çarpıcı. Eğer gerçek bir görüntü istiyorsanız iPhone X‘i tercih edebilirsiniz. Ancak hem gerçekçi hemde daha canlı bir görüntü istiyorsanız S9 daha mantıklı bir seçim olacaktır.

2- S9’un Hızlı Şarj Özelliği!

Bu hususta S9 ince bir noktada iPhone X’ten ayrılıyor. Her iki cihazında hızlı şarj destekli olduğunu biliyoruz. Ancak Samsung Galaxy S9 kutusundan hızlı şarj özelliği ile geliyor. iPhone X ise bu özelliği içerisinde barındırıyor ancak herhangi bir ekipman vermiyor.

galaxy 4

Eğer iPhone X alırsanız hızlı şarj özelliğini kullanmak için Apple’dan bir şarj kablosu ve şarj ünitesi almanız gerekiyor. Samsung ise hızlı şarj özellikli kablosu ve adaptörünü kutu içerisinde veriyor. Yine bu konuda da S9 almak daha mantıklı duruyor.

3- Düşük Işıkta S9 Daha İyi Çekimler Yapıyor!

Bu konuda Galaxy S9, iPhone X’i baya eziyor. f/1.5 diyafram aralığına sahip kamerası ile Galaxy S9, f/1.8 diyafram aralığına sahip iPhone X’e göre karanlık ve düşük ışıklı ortamlarda daha iyi çekimler yapıyor. (diyafram aralığındaki değer ne kadar düşükse performansı o kadar yüksektir.)

galaxy 1

4- Kulaklık için Jak Girişi!

iPhone 7’den bu yana kendince bir özgünlük yaratmaya çalışan Apple, kullanıcıların eleştirilerinide üzerine topladı. Kullanıcılar cihaza herhangi bir jak takamıyorlar. Çünkü iPhone 7 / 8 / X modellerinde jak girişi mevcut değil.

galaxy 2

Bunun için yanına bir adaptör koysalarda bu her zaman kolay bir çözüm olmuyor. Bu konuda jak girişini üzerinde barındıran S9 bir tık daha öne geçiyor.

5- S9’un Parmak İzi Sensörü!

Yine Apple’ın iPhone 8 modeline kadar getirdiği bir özellikti. Ancak iPhone X’te büyük ekran kullanılması ve alt kısımda tuş barındırılmaması için bu özellikte kaldırıldı. Bunun yerine Face ID eklendi ancak parmak izi kadar tercih edilen bir yöntem olmadı. S9 ise parmak izi sensörü ile bir tık daha öne çıkıyor.

galaxy 5

6- Samsung’un Ses Ayarı Özelliği!

Samsung müzik dinlemeyi seven kullanıcılar için bir özelliği daha beraberinde getiriyor. S9 ile müziklerinizi daha iyi hale getirmenizi ve daha güzel ses almanız için size manuel ayarlar sunuyor. Yine bu özellik iPhone X’te bulunmuyor.

galaxy 6

7- Galaxy S9, iPhone X’ten Daha Ucuz!

Kullanıcıların en çok önemsediği konulardan birisi ise fiyat. Bu konuda ise Galaxy S9, iPhone X’e büyük fark açıyor. Her iki cihazında fiyatlarına baktığımızda iPhone X’in Samsung Galaxy S9’dan daha pahalı olduğunu görebiliyoruz.

Türkiye fiyatlarına baktığımızda Apple’ın resmi sitesinde iPhone X’in satış fiyatının 6.099 TL olduğunu görüyoruz. Samsung’un resmi sitesine baktığımızda ise Galaxy S9’un 4.599 TL olduğunu görüyoruz. Arada 1.500 TL’lik fiyat farkına rağmen Samsung Galaxy S9’un birçok artısı olduğunu görüyoruz.

Siz bu iki cihazdan birini alacak olsanız hangisini tercih ederdiniz? Sizce bu fiyatlara telefon almak mantıklı mı? Yorumlarda fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler