Cuma, Nisan 26, 2024

iPhone Xs Max’ın Maliyeti Ne Kadar?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple geçtiğimiz 12 eylülde iPhone Xs modellerini tanıtmıştı. Tanıtılan iPhone Xs modellerinden biri olan iPhone Xs Max‘ın üretim maliyeti ne kadar olduğu belli oldu.

Techlnsights’ın yayınladığı rapora göre iPhone Xs Max’ın en değerli parçası ekranı olarak belirlendi. iPhone Xs Max’ın 6,5 inç ve OLED ekranının değeri 80 dolar. Geçen sene çıkan iPhone X’in ekranı ise 77 dolar değerinde. Tabi Xs Max’ın ekranı normal X’den daha büyük. 

Apple Her iPhone Xs Max’dan 500 Dolar Civarı Kar Ediyor

Apple, iPhone Xs Max hakkında çıkan üretim maliyeti konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Techlnsights’ın raporuna göre bir iPhone Xs Max’ın üretim maliyet 443 dolar seviyesinde. 256 GB depolama alanına sahip olan iPhone XS Max’ ın ABD satış fiyatı ise 1249 dolar. Tabi bu bahsettiğimiz maliyet fiyatının içinde pazarlama kar oranı yok. Tahminlerimiz doğrultusunda Apple, her iPhone Xs Max satışından 500 dolar civarında kar elde ediyor.

apple reportedly adds lg as second oled display supplier for iphone xs and xs max

Bir Apple sözcüsü konu hakkında açıklama yapmayı reddetti. Tim Cook ise geçmişte, bugüne dek gördüğü maliyet analizlerinin hiçbirinin gerçekçi olmadığını söylemişti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler