Cumartesi, Nisan 27, 2024

iPhone Xs Max’ten İlk Patlama Haberi Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Patlayan telefon haberlerine alıştık. Fakat bugün, hiç alışık olmadığımız bir markadan patlama haberi geldi. Apple markasının iPhone XS Max modeli, Amerika’nın Ohio kentinde patladı. İfade edilene göre söz konusu telefon kullanıcının cebindeyken, kendiliğinden infilak etti. Apple markalı akıllı cep telefonlarında alışık olmadığımız bu facia, neyse ki ciddi bir yaralanmaya sebep olmadı.

Bu Patlayan İlk iPhone Xs Max

Bataryası bulunan çoğu elektronik ürün, muhtemel bir patlama riski taşımakta. Fakat bu durumla, kimi elektronik ürünlerde daha fazla karşılaşıyoruz. Akıllı telefonlar da; en çok patlama vakalarının yaşandığı cihazlar diyebiliriz.

Genellikle fabrikada oluşan üretim hataları sonucunda yaşanan bu vakalar, kimi zaman hem kullanıcıya hem de çevreye ciddi zararlar verebiliyor. Hele ki sürekli olarak yakın temasta olduğumuz cep telefonlarımızın patlaması, hiç birimizin istemeyeceği bir durum.

Bu zamana kadar bekleme esnasında patlayan çok sayıda cep telefonu duyduk. Fakat genellikle Apple markasının üretmiş olduğu modellerde böyle sıkıntılarla karşılaşmamaktaydık. Her ne kadar Apple şirketinin sicili bu konuda temiz sayılsa da, bugün yaşanan bir patlama vakası; şirketin ismini lekeleyebilir.

iPhone Xs Maxten İlk Patlama Haberi Geldi İÇERİK

Amerika‘nın Ohio kentinde yaşayan Josh Hillard; ifadesinde iPhone Xs Max cihazının cebinde patladığını bildirdi. Cihazın herhangi bir etkileşimde olmadığı esnada patlamanın gerçekleştiğini ileten Hillard, patlamadan ufak sıyrıklarla kurtuldu.

Patlamadan önce iPhone Xs Max‘ının cebinde olduğunu bildiren Hillard, patlamanın ardından söz konusu cihazın sarı ve yeşil renkte dumanlar çıkardığını ve olayın, minik bir yangına sebebiyet verdiğini söyledi. Neyse ki ağır şekilde yaralanmayan Josh Hillard, patlayan beyaz renkli iPhone Xs Max cihazının fotoğraflarını da çekmeyi ihmal etmedi.

“Cihaz Henüz Üç Haftalıktı”

Daha üç haftalık olduğu bilinen beyaz renkli iPhoneXs Max‘ın böyle bir haberle gündeme gelmesi sonucunda Apple şirketi, konuyla ilgili araştırmalara başladı.

Patlama vakalarında alışık olmadığımız bir şirket olan Apple‘ın yaşattığı bu durumun, fabrikalarda yaşanan bir üretim hatası sonucunda gerçekleştiği düşünülüyor.

Seri üretimde yaşanan yanlış hesaplamalar sonucunda kronik bir pronlem haline gelecek midir, bilemiyoruz. Lakin bu tür hatalardan dolayı hiçbir insanın zarar görmesini istemeyiz. Umarız ki Apple şirketi, yaşanan bu kötü olayın altında yatan nedenleri saptar ve gerekli çözümler üretmede başarılı olur. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler