Perşembe, Mart 28, 2024

iQOO U5x Tanıtıldı: Teknik Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi iQOO, 2021 yılının Aralık ayında 5G bağlantı teknolojisine sahip ve Qualcomm’un Snapdragon 695 yonga setinden güç alan iQOO U5 akıllı telefonunu tanıttı ve bugün ise şirket, 5G bağlantı teknolojisinden yoksun olan uygun fiyatlı iQOO U5x‘i tanıttı.

iQOO U5X, Qualcomm’un Snapdragon 680 yonga setinden güç alıyor ve yazılım tarafında OriginOS Ocean kullanıcı arayüzüne sahip Android 11 işletim sistemini çalıştırıyor. 4GB ve 8GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği ile gelen akıllı telefon 128GB dahili depolama sunarken 1TB’a yükseltmenizi sağlayan microSD kart desteği ile geliyor.

Ön tarafta 6.51 inç boyutunda HD+ çözünürlüklü LCD ekranla gelen akıllı telefon su damlası çentiği içerisinde bulunan 8MP çözünürlüğe sahip özçekim kamerası sunuyor. Üç boyutlu ızgara desenine sahip arka panelde sol üst köşeye konumlandırılmış kamera kümesinde 13MP çözünürlüğünde ana kamera bulunuyorken 2MP çözünürlüğünde makro ve ikişer adet bir başka yardımcı kameralar yer alıyor.

Akıllı telefonun yan çerçevesine yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucusu ve alt çerçevede ise 3,5mm jak girişi bulunuyorken microUSB portu üzerinden şarj olan 10W’lık 5000 mAh bataryadan enerji alıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler