Cuma, Mart 29, 2024

İşte Steam’in Yeni Tasarımı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya’nın en büyük oyun platformlarından birisi olan Steam arayüzünü yeniliyor.

Hemen hemen her oyuncunun ortak buluşma yeri olan Steam bu popülaritesini sağlam altyapısı ve oyun çeşitliliğinden alıyor. Bazen çöküşler yaşasada durum oyuncuları hiç platformdan uzak tutmuyor. Şimdi ise bir yenilik ile oyuncuları tekrar kendine başlayacak.

Şüphesiz her uygulamanın arayüzü insanın beynine işler. Bu alıştığımız şey değiştiği zaman farklı bir duyguya kapılırız. Tabi bu iyi veya kötü olabilir. Ancak Steam bu sefer iyi tarafını yaşatacak gibi duruyor. 

Steam 10 yıldan uzun bir süredir şuanda aktif olan temasını kullanıyor. Artık beynimize işlenen bu modelin değişme vakti gelmişti. Steam’in yenilenen tasarımı hem daha kolay kullanılıyor hemde daha teknolojik duruyor. Tabi bu değişiklikle uygulamaya yeni özelliklerde eklenecek.

steam2 e1553346490123

Yeniliklerin başında kütüphane kısmına deyinelim. Oynadığınız oyunların yer aldığı sütunlara bastığınızda açılan sekmede oyuna ait güncellemeler ve güncelleme notları yer alacak. Aynı zamanda yapımcıya dair haberlerde burada yer alacak. Tabi başka haberlerinde çıkması muhtemel.

Sol kısma baktığımızda arkadaş listesini börebiliyoruz. Burda üst kısımda belirlenen bir oyunu oynayan arkadaşlarınız görüntülenirken; Hemen alt kısmında diğer oyunları oynayan arkadaşlarınızıda görebiliyorsunuz. Buda hoş bir detay olmuş. Keza ayrı bir sekmede açılan arkadaş paneli pek hoş durmuyordu.

steam1

Yeni eklenen etkinlikler sekmesi sahip olduğunuz oyunlardaki etkinlikleri içerisinde barındıracak. Örneğin PUBG oynuyorsanız oyunda olan bir etkinlik orada etkinlik boyunca gözükecek. Bu sayede oyuna girmeden etkinliklerden haberdar olabileceksiniz.

Steam’de oyun aramanın sıkıntılı olduğunuda bilirsiniz. Oyunun ismini bilmiyorsanız veya bir türe ait oyun arıyorsanız Steam sizi biraz yoruyor. Artık “Hashtag(#)” özelliği bu kısımda devreye girecek. Örneğin Battle Royale konseptindeki oyunları arıyorsanız “#battleroyale” etiketi ile bu konseptteki tüm oyunları listeleyebileceksiniz.

Uzun zamandır aynı temayı kullanan Steam, değişim vaktinin geldiğini farketmiş ve böyle bir hazırlık içerisine girmiş. Açıkcası Steam’in yeni arayüzü oldukça şık duruyor. Yeni eklenen özelliklerde şüphesiz hepimizin işine yarayacak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler