Cuma, Nisan 26, 2024

Epic Games Store 85 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fortnite ile oyun dünyasında bomba etkisi yaratan Epic Games, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Ortaya çıkan yeni verilere göre platformun oyun mağazası Epic Games Store 85 milyon kullanıcıya ulaştı.

Fortnite ile Başladı, Yenileri ile Sürüyor

2017 yılında tüm platformlar için çıkış yapan Fortnite, Epic Games’in büyümesinin en temel faktörü olarak görünüyor. Sürekli artan kullanıcı sayısı, geliştirilen ve rekabeti arttıran etkinlikler ile birlikte oyun, son iki yıldır inanılmaz seviyede popüler durumda.

Epic Games Store 85 Milyon Kullanıcıya Ulaştı 1

Oyunun ücretsiz olaması bu popülerliği arttırırken, oyun içi satın alımlar da Epic Games’in yüzünü güldürüyor. Öyle ki geçen yıl şirket sadece bir ayda 318 milyon dolar kar elde etmişti. Bu kar ile birlikte kendi oyun mağazası Epic Games Store’u kuran firma iyi bir ilerleme kaydediyor.

Esasen Epic Games, özellikle mobil oyun pazarından tanıdığımız Unreal Engine oyun motorunu üreten bir firma konumunda. Dolayısı ile oyun geliştiricileri ile de arası iyi olan firma bu noktadaki ilişkilerini, geliştiriciye daha fazla destek sunarak güçlendirdi.

Epic Games Store 85 Milyon Kullanıcıya Ulaştı 2

Haliyle birçok oyun geliştirici, Steam’de elde edeceği gelirden daha fazlasını bu platformda kazanabiliyor. Üstelik Epic Games, Steam’de olmayan birçok oyuna da ev sahipliği yapıyor. Bu noktada geçtiğimiz günlerde Quantic Dream ile yapılan anlaşma, mağazaya Playstation özel oyunlarını getirecek.

Epic Games Store Kullanıcılarının %40’ı Steam Kullanmıyor

Öte tarafta Epic Games Store, geçen yaz yaptığı kullanıcı anketinde, kullanıcıların %40’ının Steam mağazasını kullanmadığını belirten sonuçlar elde etmiş. Bu veriler ile birlikte 85 milyon kullanıcı sayısına ulaşan platform, iki haftada bir sunulan ücretsiz oyunlar ile daha fazla kullanıcıyı kendine çekiyor.

Epic Games Store 85 Milyon Kullanıcıya Ulaştı 3

Diğer tarafta oyun satışlarının da Steam’e göre daha iyi seyrettiği belirtiliyor. Örneğin Metro Exodus, Epic Games Store üzerinde bir önceki oyun Metro Last Light’a göre 2.5 kat fazla satmış. Metro Last Light’ın satışı, Steam üzerinden gerçekleştiriliyordu.

Dolayısı ile Epic Games Store’un büyümesi taraflı ya da tarafsız tüm oyuncular için iyi bir şey zira rekabet, her zaman son kullanıcıya yarıyor. Siz her iki platformu da kullanıyor musunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler