Cumartesi, Nisan 20, 2024

Fortnite’ın Mayıs Ayı Geliri 318 Milyon Dolar! Bu Bir Rekor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gün geçtikçe geliride artan Fortnite, Mayıs ayında tam 318 Milyon Dolar kazandı. Gelin haberin detaylarına bakalım.

Piyasada en çok konuşulan ve oynanılan oyunlardan birisi olan Fortnite gün geçtikçe daha fazla para kazanıyor. Peki bu işin sırrı ne? Fortnite’ın bu paraları kazanmasının nedeni ne? Gelin bu soruların cevaplarını öğrenelim.

Son zamanlarda PUBG ve Fortnite’ın rekabeti hâla sonuçlanamadı. Geçtiğimiz haftalarda Epic Games’e dava açan PUBG Corp, davayı geçtiğimiz günlerde geri çekti. Rekabetin kızışması an meselesi iken PUBG’nin attığı bu adım aradaki ilişkileri bir bakıma düzeltti.

fortnite 3

İki oyunda kendisini ispatlamaya çalışırken, herbiri birbirinden daha iyi olmaya çalışıyor. Hangi oyunun diğerinden daha iyi olduğu kişiden kişiye değişir. Ama oyun gelirleri ortada. Fortnite son zamanlarda oyun geliri anlamında PUBG’ye fark atıyor.

PUBG ise oyuncu sayısı açısından arayı açıyor. Ancak gelirlere baktığımızda Fortnite önde geliyor. Bunun başlıca nedeni oyun içi satın alımlar. Fortnite yaptığı etkinlikler ve yeniliklerle beraber oyun içi satım alımlarını artırıyor.

Oyuncuların %70’i Oyun İçi Satın Alım Yapıyor!

Ücretsiz bir oyun olmasına rağmen gelirleri oldukça yüksek olan Fortnite, oyuncularının %70’ine oyun içi satış yapmış. Bu %70’lik kesimin bireysel satın alım oranına baktığımızda ise 85 Dolar gibi bir ortalama yakalıyoruz. Yani oyuncuların %70’i oyun içi eşya satın almış ve bunların her biri yaklaşık 85 Dolar harcama yapmış.

Fortnite v4.5 Güncellemesi İle Oyuna Yeni Bir Mod Eklendi İÇERİK 2 JPEG

Genel olarak ortalamaya bakacak olursak, tüm oyuncuları göz önünde bulundurduğumuzda bireysel satın alım 58 Dolar’a denk geliyor. Buda Fortnite’ın gelirlerini epey etkiliyor. Yani Fortnite’ın can damarı oyun içi satın alımlar diyebiliriz.

Sadece Mayıs Ayı Geliri: 318 Milyon Dolar!

Şubat ayında 126 Milyon Dolar gelir elde eden Fortnite bu geliri gittikçe artırdı. Nisan ayında yaklaşık 300 Milyon Dolar gelir elde eden Fortnite, Mayıs ayında bu rekoru kırdı. Mayıs 2018 rakamlarına baktığımızda Fortnite’ın 318 Milyon Dolar gelir elde ettiğini görüyoruz.

Oyun içi satın alımlar, etkinlikler, abonelikler derken birçok yerden satış yapan Fortnite gelirlerini her geçen gün artırıyor. Şuan genel olarak baktığımızda ise Fortnite şimdiye kadar 1.2 Milyar Dolar gelir elde etti.

Fortnite v4.5 Güncellemesi İle Oyuna Yeni Bir Mod Eklendi İÇERİK 1 JPEG min

PUBG ve Fortnite arasındaki bu yarış tüm platformlara yayılmış durumda. Oyuncu sayısı olarak PUBG önde olsa bile, Fortnite aylık gelirlerde PUBG’yi geçiyor. Buda Fortnite’ın satış konusundaki başarısını gösteriyor.

Sizce PUBG ve Fortnite arasındaki rekabet nereye gidecek? PUBG taraftarı mısınız? Yoksa Fortnite mı? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler