Cumartesi, Nisan 20, 2024

PUBG Corp, Fortnite’a Açtığı Davadan Vazgeçti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

PUBG, Fortnite’a açtığı davadan vazgeçti. İkili arasındaki savaşın şiddeti hafifliyor.

Çıkış yaptıkları günden bu yana savaş içerisinde olan PUBG ve Fortnite her alanda savaşmaya devam ediyor. PC platformunda başlayan savaş konsollardan mobile kadar geçmişken ikili arasındaki rekabet kıyasıya devam ediyordu.

Dünya’nın en çok oynanılan ve en çok kazanan oyunları olan PUBG ve Fortnite son zamanlarda aradaki tatlı rekabeti savaşa çevirdi. İki oyunda birbirinden çok kazanmaya, birbirinden çok oynanılmaya çalışıyordu.

Geçtiğimiz haftalarda PUBG Corp, Fortnite’ın yapımcısı olan Epic Games’e dava açmıştı. Davanın nedeni ise Fortnite’ın PUBG’yi taklit etmesi hatta kopyalamasıydı. Şimdi ise PUBG Corp, davasını geri çekti.

fortnite 1

Daha öncedende söylediğimiz gibi PUBG, oyun motoru olarak Epic Games’in Unreal Engine 4 grafik motorunu kullanıyor. Buda demek oluyor ki PUBG her daim Epic Games’e bağlı. Epic Games ile aralarındaki ilişki bozulursa Unreal Engine 4 grafik motorunun lisansını kaybedebilir. Buda oyunu derinden etkileyecektir.

Bu durumu fark eden PUBG yapımcıları davadan vazgeçtiler. İki tarafta davadan vazgeçilmesi ile alakalı bir açıklama yapmazken, aralarında anlaşmaya varıldığı anlaşılıyor. Kısacası PUBG Corp, davadan vazgeçti. Aynı zamanda Fortnite’ın kendisini taklit etmediğinide kabul etmiş oldu.

Zaten PUBG Corp’un bu hareketi pek mantıklı değildi. Oyun motorunu kullandığın firmaya dava açmak, oyunun gidişatı açısından hiç iyi olmayacaktı ki davadan vazgeçildi. Sizce ikili arasındaki savaş sonlanacak mı? Yoksa bu savaş tatlı bir rekabet ile devam mı edecek? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler