Cuma, Nisan 19, 2024

Netflix Yalnızca Mobil Kullanımı Kapsayan Abonelik Türünü Test Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çevrimiçi yayın platformu Netflix, artan rakip sayısı ile rekabet ve kullanıcı sayısında artış yakalamak adına uygun fiyatlı bir abonelik türünü test ediyor. Belli ülkelerde kullanıma sokulan paket, sadece mobil cihazlardan erişime destek sunacak.

Netflix, hem ülkemizde hem de dünyada ciddi şekilde kullanılan bir çevrimiçi yayın hizmeti konumunda. Kendisine özel dizi ve filmler ile birlikte harici yapımlara da destek sunan platform, üç farklı plan üzerinden abonelik sunuyor.

Netflix Yalnızca Mobil Kullanımı Kapsayan Abonelik Türünü Test Ediyor 2

Her ne kadar planlar genel itibari ile çok pahalı olmasa da Netflix, daha uygun fiyatlar ile daha çok kullanıcıya ulaşmanın hesaplarını yapıyor. Bu bağlamda ilk adımı Hindistan ve Malezya’da atan şirket, yarı fiyatına bir abonelik paketinin testine başladı.

Aylık 3,63 Dolara Mobil Netflix

Ortaya çıkan bilgilere göre Netflix, Hindistan ve Malezya’da sadece mobil kullanıma olanak tanıyan ve temel paketin yarı değerine denk gelen bir plan üzerinde çalışıyor. Plan, abone olan kullanıcılara yalnızca bir mobil cihaz üzerinden hizmet sunacak ve 3,63 dolar tutarında ücret alacak.

Normalde Netflix, en uygun fiyata sahip temel paketinde HD desteği sunmuyor. Test edilen bu pakette de HD desteği bulunmayacak ancak kullanılan cihaz akıllı telefon olduğu için bu noktada çok da göze batma yaşanmayacaktır.

Netflix Yalnızca Mobil Kullanımı Kapsayan Abonelik Türünü Test Ediyor

Öte yandan firma yaptığı açıklamada bu test sürecinin onayını verdi. Bazı ülkelerde platformun kullanımını arttırmak amacı ile daha düşük fiyat tarifeleri uygulayacağını belirten firma, sürecin sadece test olarak kalabileceğini de belirtiyor. 

Planın ülkemizde kullanılıp kullanılmayacağı henüz belirsiz ancak ülkemizde kullanım gerçekleşirse temel fiyatın yarısında 8 TL civarı bir fiyata sahip olabilir. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler