Cuma, Nisan 19, 2024

İTÜ Rover Takımı URC 2017’de 13.’üncü Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Basın sponsorluğunu üstlendiğimiz İTÜ Rover Takımı Bu yıl 11.si düzenlenen University Rover Challange yarışmasında tüm görevleri tamamlayarak, 83 ekip içerisinden finallere katılmaya hak kazanan 36 takım arasında 13. oldu. İlki 2007 yılında gerçekleştirilen URC yarışmalarına bu sene 13 ülkeden 82 takım katıldı.İTÜ Rover takımı tasarlayıp ürettikleri araçla teknolojik olarak dünyanın önde gelen bir hayli ülkesini geride bırakarak, 7 değişik ülkeden gelen ilk 13 takım arasına isimlerini yazdırmayı başardılar.Bu yıl ilk defa İTÜ takımı Türkiye‘den katılmaya hak kazanan ilk ekip olan İTÜ Rover Takımı toplamda 10 aylık bir hazırlık sürecinin ardından ülkemizi en iyi şekilde temsil etti.
itu rover
Yarışma  ABD’nin Utah eyaletinde ‘Mars Çölü’ isimiyle anılan, kızıl gezegen ile benzer tabana sahip ve gelecekte uzayda kullanılacak yeni nesil araçların tecrübelerinin yapıldığı alanda gerçekleştirildi.
Temsilcilerimiz yarışma içerisindeki görevlerde ise ;
– Autonomous Traversal Task görevinde 3.
– Science Cache Task görevinde 3.
– Extreme Retrieval and Delivery Task görevinde 12.
– Equipment Servicing Task görevinde 15.

bu görevlerde alınan sıralamalar neticesinde yarışmayı genelde 13. olarak tamamladı..Amerika Birleşik Devletleri’nden Missouri Üniversitesi’nin tüm rakiplerini geride bırakarak 7 senelik aradan sonra birinciliği ABD’ye geri getirdiği yarışmaya bu sene ilk defa katılan İTÜ Rover takımı bilim kategorisinde de 4’ncü oldu. 
Ülkemiz gençlerinin ilk defa girdikleri Üniversitelerarası Robotik Araç Yarışmasında bu gösterdikleri performans ile aldıkları 13’üncülük başarısını ülkemiz adına uzay teknolojisinin gelişmesinde büyük katkılar sağlayacağını ve gençlerimizin bu alanda ileride yapılacak olan çalışmalarında yarar sağlayacağını düşünmekteyiz. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler