Pazartesi, Temmuz 8, 2024

JAECOO 7 Fiyat ve Tüm Özellikler! Beklemeye Değer mi?

Paylaş

silkroad gaminggentr

JAECOO 7, resmen Türkiye yolunda. Araç için Türkiye lansmanı yapıldı. Resmi site de açıldı. Hatta geçtiğimiz hafta otomobilin Çin’den gemilere bindirilip, Türkiye’ye doğru yola çıkarıldığını da gördük. Sizin anlayacağınız sayaç başlatıldı ve geri sayıyor. Muhtemelen Temmuz ayı içerisinde yeni modelin satışları da başlayacak. Peki Türkiye’ye gelecek olan versiyonda nasıl özellikler var? Chery’nin alt markası nerede konumlanıyor? Hadi şu aracı bir inceleyelim.

JAECOO 7 Tasarım ve Renk Seçenekleri

Yeni araç tam anlamıyla Off-Road ruhunu yansıtıyor. Modern bir tasarım yüzüyle donatılmış olan Off-Road ruhu. Bu bağlamda ön kısma baktığımız zaman, JAECOO yazısının merkeze konumlandığı dev bir ızgara alanı görüyoruz. Izgara alanı geniş olsa da ince aydınlatma grupları kullanılmış.

Hem farlar hem de ikincil aydınlatma grubu küçültülmüş. Arkaya doğru uzandığımızda cam tavanın dikkat çektiğini ve aracın geniş bir baş mesafesine yer verdiğini görüyoruz.

JAECOO 7

Bagaj bölümünde en çok dikkat çeken tasarım artısı ise tetris formlu olarak hazırlanmış olan aydınlatma grubu. Tıpkı farlarda olduğu gibi stop lambalarında da tetris formlu, aydınlatma ışıklarına yer verilmiş. Ayrıca arka stoplarda tam birleşen tam boy LED çizgisi öne çıkıyor.

JAECOO 7

Tasarım kısmında bir artı olarak gösterebileceğimiz bir başka nokta ise gizli kapı kolları. Marka burada sürücü yaklaştığı zaman açılan içe doğru gömülü gizli kapı kolları kullanmış. Çok şık bir görüntü sunulduğunu söylemek lazım.

Prestijli bir görüntüye sahip olan tüm bu tasarım yapısı içerisinde aracın aynı zamanda sportif bir hava kazanması için frenlerde özel kırmızı fren kaliperlerinin kullanıldığını da eklemiş olalım.

JAECOO 7

JAECOO 7 Renk Seçenekleri

  • Siyah
  • Beyaz
  • Siyah Gri
  • Siyah Yeşil
  • Siyah Gümüş

JAECOO 7

JAECOO 7 İç Tasarımı Nasıl?

Aracın iç tasarımı tamamen modern bir yüz sunuyor. Tam ortaya konumlandırılmış olan bir Tesla ekran var. 14.8 inçlik bu Tesla ekran uzun yolculuklarda konforu arttırmak adına tasarlanmış. Konumu direkt olarak göz hizasına göre ayarlanmış.

Sürücü kısmında ise bir tablet ekranı var. Burada 10.25 inçlik dijital gösterge panelini görüyoruz. Sürücünün tüm bilgilere ulaşmasını sağlayan ekranda mod seçimlerine göre değişimler sunulduğunu da belirtelim.

Tesla ekranın hemen altına indiğimiz zaman, diğer Chery modellerinde de çok sık gördüğümüz kablosuz şarj alanını görüyoruz. Kaliteli kaplamaların kullanıldığı konsolun hemen üzerinde vites kontrol çubuğu ve mod kontrol anahtarı da yer alıyor. Yine fonksiyonel direksiyon yerleşimi gibi detaylar da markanın öne çıkmasını sağlayan hem tasarımsal hem de işlevsel artılar.

JAECOO 7 9 JAECOO 7

JAECOO 7 Motor Özellikleri Neler?

Gelelim motor kısmına. Beklediğimizin aksine motor kısmında biraz daha güçsüz bir araçla karşılaştık. Seride 1.6 litrelik 145 beygirlik turbo motor yer alıyor. 275 Nm tork sunan bu motorla beraber aracın 100 km’de yakıt tüketimi ise 7.5L olarak açıklandı.

Tabii ki kullanıma bağlı olarak yakıt tüketiminde farklılıklar olabileceğini de unutmamak gerekiyor ama yine de bu boyutta bir araba için yakıt değerleri makul.

Şanzıman kısmında ise çift kavramalı otomatik şanzımana yer veriliyor. Aracın en güzel yanı farklı sürüş modlarının da destekleniyor olması. Yol durumuna göre seçim yapabileceğiniz 7 farklı sürüş modu var. Bu modlar içerisinde Off Road ve Eco sürüş modlarının yer aldığını da belirtelim.

JAECOO 7

Motor Özellikleri Özet

  • Motor: 1.6L Turbo
  • Beygir Gücü: 145 beygir
  • Tork: 275Nm
  • Şanzıman: Çift kavramalı otomatik
  • Yakıt Tüketimi: 100 km için 7.5L karma

JAECOO 7 Teknolojileri Neler?

Araç yeni nesil. Hemen hemen tüm güvenlik paketlerini sunuyor. Öne çıkan teknolojik artıları da ele alalım.

  • 540 derece gelişmiş görüş sistemi
  • LKA Şerit takip sistemi
  • Ön çarpışma uyarı sistemi
  • Sürücü Dikkat monitörü özelliği
  • %80’in üzerinde yüksek dayanımlı çelik gövde
  • ARDIS sistemi
  • Kablosuz Şarj sistemi
  • Koltuklarda ısıtma ve soğutma sistemi
  • Sony imzalı yüksek kaliteli ses sistemi
  • 10 hava yastığı

JAECOO 7

JAECOO 7 Fiyatı Ne? Türkiye Fiyatı Ne Olur?

Fiyat konusunda Temmuz ayına kadar bir tahminimiz vardı. Aracın 1 milyon 800 bin TL ile 2 milyon arasında bir fiyatlandırma ile geleceği düşünülüyordu. Ama hem yeni vergi kararı hem de geçen süreçteki değişimle beraber JAECOO 7 fiyatı konusunda tahmin yapmak mümkün olmayan bir hale geldi. Çok yakında resmi Türkiye fiyatları açıklanacaktır.

JAECOO 7 Satışı Ne Zaman Başlayacak?

Süreç diğer Chery modellerinde olduğu gibi işliyor. Araçlar tıpkı diğer modellerde olduğu gibi törenle beraber Çin’den gemilere yüklendi ve satışa sunulmak üzere Türkiye’ye gönderildi.

Araçların ne zaman satışa çıkacağı konusunda resmi bir açıklama olmasa da Temmuz ayı içerisinde yeni serilerin satışta olmasını bekliyoruz. Muhtemelen yeni modeller gümrükten geçer geçmez fiyatlar konusunda da bir açıklama gelecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler