Cumartesi, Nisan 27, 2024

Japonya’da Dünyanın En Büyük Kripto Para Hırsızlıklarından Biri Yaşandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kripto para hırsızlıklarını son zamanlarda sık sık duymaya başladık. Değerinin ve popülerliğinin artmasıyla tüm dikkatleri üzerine çeken kripto para birimleri, hırsızların odağı haline geliyor. Japonya merkezli dijital para borsası Coincheck‘te yaşanan olay, bu duruma doğruluyor. Toplamda 400 milyon dolar değerinde 500 milyon NEM‘in çalınmasıyla; tehlikenin ulaştığı boyut, bizlere çok daha dikkatli olmamız gerektiğinin işaretini veriyor.

Kötü Niyetli İnsanlar İçin Yeni Bir Kaynak Doğdu

Dijital para birimleri, her geçen gün daha büyük kitlelerin dikkatini çekiyor. Özellikle her türlü ortamda edinilebilen bu paralar, diğer para birimleri gibi belirli kurlardan alıcı buluyor ve satılıyor. Geleceğin para birimi olarak görülen dijital para birimleri, yurtdışında pek çok alanda da kullanılmaya başlandı.

Popülerliğinin hızla arttığı gibi; bu paraların değerleri de büyük bir hızla yükseldi. Dünyanın her yerinde kullanılmaya ve satılmaya başlanan bu paralar, tabii ki kötü niyetli insanların da ilgi odağı haline geldi. Büyük çapta hırsızlıklara sebep olan bu kripto paralar, yeni bir hırsızlık vakasıyla karşılaştı. Fakat bu seferki vaka, diğer hırsızlık olaylarına oranla, çok daha büyük bir miktara ulaşıyor.

Japonyada Dünyanın En Büyük Kripto Para Hırsızlıklarından Biri Yaşandı İÇERİK 2 PNG min

Bu seferki olayın merkezinde Japonya var, sevgili hocalar. Kripto para borsası Coincheck‘te yaşanan hırsızlık olayı; sağda, solda bir miktar dijital parası bulunan herkesi ilgilendiriyor. Öyle ki; çalınan miktar, hiç de az değil…

Çalınan Miktar, 400 Milyon Dolar Değerinde!

Japonyada Coincheck‘in maruz kaldığı hırsızlık olayında, açıklandığı kadarıyla tamı tamına 400 milyon dolar değerinde 500 milyon NEM çalındı. Derin soruşturmaların başlatıldığı hırsızlık olayında, çalınan paraların nereye aktarıldığı bilinmediği gibi, hırsızlığın hangi kanaldan yapıldığı da hâlâ gizemini koruyor.

Böylesine büyük bir hırsızlık olayıyla karşılaşan Coincheck, büyük bir ekonomik sarsıntı yaşıyor. Bu tür bir hırsızlık olayıyla gündeme gelen kripto paraların, hızlı bir değer kaybetme sürecine girmesi beklenmekte. Doğal olarak yatırımcılar, tam olarak güvenliği sağlanamayan bir dijital para birimine daha fazla yatırım yapmaktan çekinecektir. Ek olarak Japon borsası Coincheck‘in, yaşanan olay çözülene kadar birçok dijital para biriminin işlemlerini dondurduğu bilinmekte.

Paranın döndüğü her türlü kurumda ve ortamda, mutlaka hırsızlık vakalarına tanık oluyoruz. Kripto para popülerliğinin ve değerinin bu denli arttığı son dönemlerde de, hırsızlık vakalarının çoğalması gayet doğal bir durum. Burda asıl görev, Coincheck gibi borsa kuruluşlarının üzerine düşüyor. En büyük meblağların böyle ortamlarda dolaştığını düşünürsek, dijital para sisteminin daha büyük güvenlik önlemlerine ihtiyacı var gibi görünüyor.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler