Perşembe, Mart 28, 2024

Jeff Bezos’tan İklim Değişiklikleri için 10 Milyar Dolar Bağış!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bezos Dünya Fonu bu yaz hibeler vermeye başlayacak…

Bugün itibari ile Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, Bezos Dünya Fonu isimli yeni bir fon aracılığı ile iklim değişikliliği ile mücadele etmek için 10 milyar dolar taahhüt edeceğini açıkladı.

Instagram üzerinden yaptığı bir paylaşım ile yeni fonu duyurdu. Amazon şirketi ise yaptığı açıklamada fonun varlığını doğruladı:

https://www.instagram.com/p/B8rWKFnnQ5c/?utm_source=ig_embed

Bezos, paranın bilim adamlarına, aktivistlere, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve dünyayı iklim değişikliğinin etkisinden korumaya yardımcı olmak için “gerçek bir olasılık sunan her türlü çabaya” yardım etmek için kullanılacağını söyledi.

Özel sektörler alamayacak

Fon ekibine yakın olan bir kişi, özel sektörlerin yatırım almayacağına deyindi ve bütçenin tamamen hayır kurumlarına verileceğini söyledi.

Bezos Dünya Fonu, bu yaz itibari ile hibe verecek.

Fon bu yaz hibeler vermeye başlamayı planlıyor, ancak şu anda Bezos’un Instagram’da paylaştığı şeylerin yanı sıra çok az zor detay var, bu nedenle hibe başvurularının nasıl veya ne zaman kabul edileceği belli değil.

Jeff Bezos ve Serveti

Milyarder Jeff Bezos’un serveti yaklaşık 130 milyar dolar değerinde, bu yüzden hayırseverliğe 10 milyar dolar taahhüt etmek, Bezos’un net değerinden büyük bir parça almıyor. Bezos, hayırseverliği hakkında diğer teknoloji milyarderleri kadar gündeme gelmiyordu ancak 2018 yılında, düşük gelirli bölgelerde inşa edilecek ücretsiz ve hiç bir şekilde kar amacı gütmeyen anaokulları ağını duyurmuştu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler