Cumartesi, Mayıs 4, 2024

Kağıt üzerinde Xbox X GPU’su GeForce RTX 2080 Super’den daha hızlı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Xbox Series X içindeki GPU’nun AMD‘nin 12 TFLOP performansına sahip RDNA 2 mimarisine dayandığını doğruladı. Microsoft, yeni nesil konsol olan Xbox Series X‘in AMD‘nin ikinci nesil Radeon DNA mimarisini (RDNA 2) temel alan bir GPU içereceğini ve 12 teraflop grafik performansı sunacağını söylüyor.

PC’ye kafa tutan donanım

xbox series x matt booty xbox one generationsBu ise Xbox Series X GPU’nun Xbox One X GPU’dan iki kat, Xbox One‘lardan ise sekiz kat daha performanslı olduğu anlamına geliyor. Bununla birlikte, bizim için daha ilginç olan şey, PC grafik kartlarıyla karşılaştırılması.

Microsoft, bu metriklerin genellikle yaptığı gibi, tek kesinlikli kayar nokta (FP32) performansından bahsediyor. 12 TFLOP’larda, Xbox X Serisi içindeki GPU, Nvidia‘nın GeForce RTX 2080 Super‘inden biraz daha hızlı ve şu anda oyun için en iyi grafik kartı olan 2080 Ti‘nin biraz gerisinde.

Buna bakmanın farklı yolları da var tabii. Sadece ham FP32 sayılarını analiz eden Xbox Series X, AMD Radeon RX 5700 XT‘den yüzde 20 daha fazla grafik gücü sunuyor. Bununla birlikte, altta yatan mimari, bellek yapılandırması ve benzeri gibi diğer faktörler de performansı belirlemekte.

RDNA 2, AMD‘nin tüketici Navi GPU‘larının bir sonraki turuna güç verecek. Bunlar, gerçek zamanlı ışın izleme için donanım desteği ve daha iyi güç verimliliği ile birlikte muhtemelen daha hızlı performans sağlayacak olan yongalar olacak. Microsoft ve Sony, bir sonraki konsolları için AMD‘nin özel silikonunu kullanıyorlar, ancak bu bize PC sürümlerinden ne bekleyebileceğimiz hakkında kabaca bir fikir veriyor.

Xbox Series X‘in 2020 tatilinde gelmesi planlanıyor. AMD, gelecek yıl piyasaya çıkacak konsolun başlangıcından önce veya sonra gelip gelmeyecekleri henüz belli değil, ancak bu yıl PC için de yeni nesil Navi GPU‘ları göreceğimizi doğruladı.

geforce rtx 2080 super gallery thumbnail d

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler