Cuma, Mart 29, 2024

Kansere Çare Olacak Buluş İnsan Kanı ile Çalışan Lazerden Gelecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çağımızın en büyük ve en tehlikeleri hastalıkları arasında gösterilen kanser için Harvard Üniversitesi insan kanı ile çalışan lazer geliştirdi. Bu lazer sayesinde günümüzdeki amansız hastalıkların çaresi olması için büyük bir fırsat olacak.

Yıllar önce Bilim-Kurgu filmlerinde görmüş olduğumuz sahneler ve teknolojiler bir bir gerçekleşirken, bu teknolojiler de hastalar için bir çareye dönüşecek. ABD’deki üniversiteler bu konu hakkında çalışmalarına devam ediyorlar.

Hastalıklı Hücreler Vücuttan Silinebiliyor

Biyolojik lazer adı verilen teknolojinin ilk temeli 2011 yılında Harvard Üniversitesi’nde protein ve böbrek kullanarak lazer geliştirilmişti. Ardından Michigan Üniversitesi de klorofil ve jelatin kullanımı sağlayarak lazer geliştirdiğini duyurmuştu. Sürekli olarak geliştirilen bu teknolojilerde ise şimdi kan ile birlikte lazer bir arada kullanılıyor.

Lazer’in sağlamış olduğu güç ve kan kullanımı sayesinde hücreler üzerinde değişiklikler yapılabildiği gözlendi. Bu teknoloji sayesinde insandaki hücreler artık tedavi edilebileceği konusunda büyük sinyaller verdi. Moleküler seviyede gözlem yapılabildiği için, kan ile çalışan lazer ile birlikte kanserin yayıldığı tüm hücrelerin vücuttan temizlenebileceği düşünülüyor. Hala geliştirilmeye devam edilen bu teknolojinin ne zaman aktif olarak kullanılacağı konusunda bir bilgi yayınlanmadı.

bilim-adami-laboratuvar

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler