Cumartesi, Nisan 20, 2024

Uzaydan Gelen Dünya Dışı Varlıklardan Sinyal Algılandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzay bilimleri ile ilgili yıllardır araştırmalar devam etmekte olduğu gibi, Uluslararası astronom ekibi yaklaşık olarak 100 ışık yılı uzaklıktan gönderilen bir sinyal aldı. Sinyalin dünya dışında zeki bir varlık veya canlı tarafından gönderildiği belirtiliyor.

 

100 Işık Yılı Sinyal Nasıl Gönderildi ?

 

Sinyal aslında durup dururken keşfedilmedi. 15 Mayıs 2016 tarihinde Herkül takım yıldızında yer alan HD164595 gezegen sistemi yönünde ilerlemekte olan güçlü bir sinyal, Rusya’ya bağlı olan Karaçay-Çerkesya bölgesindeki RATAN-600 radyo teleskobuna isabet etti. Her teleskobun belli bir alanı taramakla yükümlü olduğunu düşünecek olursak, RATAN-600 radyo teleskobuna isabet eden bu sinyalin de belli bir yörüngeye bilerek gönderildiğini işaret ediyor.

 

kara-delik

 

Bir Işık Yılı Kaç Kilometre ?

 

Araştırmacı Bilim Adamları şuanda sinyalin tam olarak nasıl ulaştırıldığını ve bu kadar uzak ışık yılından nasıl kaybolmadan geldiğini yana yakıla araştırıyorlar. Aslına bakarsanız bu sinyal hiç basite indirgenecek türde değil. Şuanda 1 ışık yılı 9.5 trilyon kilometre mesafeye tekabül ediyor. 10 ışık yılı ise 95 trilyon kilometre mesafe anlamına geliyor. Bu kadar uzaktan gelen bir sinyal kaybolmadan dünyaya ulaşabiliyorsa, bunun arkasında araştırılması gereken çok şey çıkabilir.

 

Şuanda Bilim Adamları gelen bu sinyali araştırmaya başladıkları gibi, sinyalin geldiği yol izlenerek nereye çıkacağı konusunda bir fikir araştırması yapılacak. Eğer bu araştırma esnasında ciddi deliller elde edilebilirse, Uzay kavramı çok büyük yön değiştirebilir.

 

isik-yili

 

Binlerce Yıl İleride Bir Medeniyet mi ?

 

Bundan 30 yıl önce birisi size cep telefonu verse ve bundan yüzlerce kilometre ötedeki birisi ile konuşabileceğini söylese nasıl bir tepki verirdiniz ? Buradaki olay da aynen bu durumu işaret ediyor. Bize şuanda imkansız gelen bu ışık yılı, ilerleyen yıllarda belki de kolayca katedilebilecek. Gelen sinyalin gücü ve seyahat ettiği mesafeye bakacak olursak, Kardaşev ölçeğine göre Tip II seviyesinde bir medeniyet tarafından gönderildiği düşünülüyor. Bu tarz bir medeniyet, kendi yıldızının enerjisini dilediği gibi kullanabildiğinin altı çizilirken, bizim gelişmişlik seviyemizden bir kaç bin yıl daha ileride bir seviye anlamına geliyor.

 

Eğer ki bu sinyal bilerek dünyaya gönderildiyse, bu medeniyet dev kara deliklerin enerjisini istediği gibi kullanabiliyor anlamına gelir. Şuanda sinyalin geldiği yön araştırıldığı gibi, eğer gerçekten böyle bir sinyal doğal sonuçlardan değil de, bilerek gönderildiyse olayların seyri çok değişecek gibi. Zira koskoca evrende, sadece dünyada yaşayan canlıların olması size ne kadar mantıklı geliyor ?

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

14 YORUMLAR

  1. Hocam radyo dalgası gönderdilerse uzay gemisi inşa etmeleri solucan deliği bulup gelmeleri derken nerden baksan bir 1000 yıl daha gelemezler. Onlar gelmeden biz gideriz.

  2. Işığın havadaki hızı 300.000.000 m/s iken sesin havadaki hızı yaklaşık 340 m/s dir. Yani ışığın hızı sesin hızından havada yaklaşık 900.000 kat daha fazladır. yani demekistiyorum ki hadi geldi diyelim ses kaç sene kaç yıllar bin yıllarönce gekmiş olaması lazım belki de bir gezegen patlamıştır onun sesidir

  3. YO YO BU YORUMU İLK DEFA YAPIYORUM İÇ KULAKLARA AĞRI KESİCİMİ VERİLİR ARIA OLUR SİNYAL GİRMESSE MAKİNE YAĞI SÜRÜLÜR YANİ BUNE MEDENİYETSİZLİK BU NE REZALET. SAZ ÇALSEN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler