Cuma, Nisan 19, 2024

Kargoları Elinize Teslim Eden Konsept Drone

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cambridge Consultants tarafından konsept olarak sürülen DelivAir drone alıcının telefonu tarafından gönderilen özel flash kombinasyonlarıyla birlikte kargolar tam anlamıyla alıcının eline teslim ediliyor.

Şirket tarafından söylenenlere göre bu tür teslimatlar doğada kalmış bir yürüyüşçüye ilk yardım kiti, afet bölgelerine gönderilmek için acil kurtarma paketleri veya EpiPen gibi tıbbi malzemelerin anında teslim edilmesi gibi ileri seviyede ihtiyaç duyulan ürünler için ideal olduğu yönünde.

Aşağıdaki videoda göreceğiniz şekilde günlük hayatta DelivAir’in nasıl kullanılabileceği gösteriliyor.

 

Aşağıdaki videoda ise DelivAir‘in nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

 
Paketin teslim işlemi 2 adımda gerçekleşmekte. Öncelikle DelivAir ile bir eşya gönderecek kişi telefonundaki uygulama ile göndereceği ürünü seçiyor ve ardından alıcıyı da belirleyerek teslimatı başlatıyor. Ardından drone, optik izleme ve 3D görüntüleme ve izleme sistemine geçerek paketi alacak olan kişiye doğru götürür ve alıcı görünür hale geldiği anda kimlik doğrulaması yapar. Drone teslim alanına ulaştığında alıcının akıllı telefonundan çıkan flash ile birlikte bir tür kod gönderilir ve drone da bu kodu doğrulama amaçlı kullanır. Drone yanıp sönen LED’in üzerinde güvenli bir mesafede durur ve kodu doğrular. Sonra paketin teslimi için bir iple birlikte sepet aşağıya iner ve teslimat gerçekleşir. Bu adımdan sonra da DelivAir cihazı yeni bir görev almak için yerine geri döner.
İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler