Perşembe, Nisan 18, 2024

Kirin 720 İlk Özellikleri Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD ile kriz yaşayan Huawei, ardı ardına darbeler aldı. Bir yandan Google bir yandan ise Intel tarafından kara listeye taşınan marka, en azından TSMC ile arayı düzeltmiş gibi gözüküyor. Öyle ki kısa süre içerisinde tanıtılması beklenen Kirin 720 işlemcileri için ortaya çıkan bilgiler,

TSMC’nin üretime devam edeceğini gösteriyor. Orta segment için gelecek olan yeni işlemcilerin şimdiden ortaya çıkan özelliklerinin neler olduğuna ve işlemcilerin hangi modellerde kullanılacağına bakalım. 

Kirin 720 İddialı Geliyor 

Ortaya çıkan bilgilere göre yeni işlemcilerde çekirdekler değişiklik gösterecek. Bu modellerde Cortex A76 çekirdeklerine geçiş yapılması bekleniyor. Kirin 710 modelinde kullanılan A73 serisine göre daha yüksek performans sunmasını beklenen yeni çekirdeklerin dışında üretim süreci konusunda da bilgiler var. Üretim süreci konusunda yeni işlemcilerin 10 nm ya da 7 nm üretim sürecinden çıkması bekleniyor. 

Kirin 720

Özellikle 7 nm üretim  sürecinden çıkması durumunda Kirin 720 en iddialı orta segment işlemci modellerinden biri olacak. Şimdilik orta segment Honor ve Huawei modellerinde kullanılacağı bilinen işlemcilerin saat hızı ya da beraberinde gelecek olan grafik birimi ise bilinmiyor. Muhtemelen grafik birimi kısmında da başarılı bir seri söz konusu olacak. Tüm bu detayların ortaya çıkacağı tanıtım ise çok kısa bir süre içerisinde yapılacak. 

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler