Cuma, Mart 29, 2024

Konami Code Yapımcısı Vefat Etti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyaya ilk kez “Konami Kodunu” tanıtan derin yetenekli yaratıcı olan Kazuhisa Hashimoto vefat etti.

Konami Kod wiki turk 1024x450 1
Konami Code Yapımcısı Vefat Etti 2

“Yukarı, Yukarı, Aşağı, Aşağı, Sol, Sağ, Sol, Sağ, B, A, Başlat” sonsuza dek sürecek.

Hile kodları başlangıçta geliştiriciler tarafından 1980’lerde video oyunlarını test etmeye yardımcı olmak için kullanılmaya başlanılmıştı. Japon şirketi Konami’deki bir geliştirici, en ünlü video oyunu hile kodu olacak kendi kodunu yarattı ve bugün hala kullanılıyor.

Konami Twitter sayfası ise şu şekilde bir tweet yayınladı: Dünyayı ilk kez “Konami Koduna” tanıtan derin yetenekli bir üretici olan Kazuhisa Hashimoto’nun öldüğünü duyduğumuz için üzgünüz. Düşüncelerimiz şu anda Hashimoto-san’ın ailesi ve arkadaşlarıyla. Huzur içinde yatsın.

Kodu kullanmak için, oyuncular bir gamepad üzerinde Yukarı, Yukarı, Aşağı, Aşağı, Sol, Sağ, Sol, Sağ, B, A ve Başlat tuşlarına basıyordu. Bu kombinasyon ise mevcut tüm silahların ve yükseltmelerin kilidini açıyordu. Kod, oyuncular arasında çok geniş olarak bilinen Nintendo için 1987 yapımı oyun Contra’ydı. Konami Kodunu kullanan oyuncular, standart oynanınaşa göre çok daha fazla skor almaya yardımcı oluyordu.

Konami, bu kodu Castlevania, Metal Gear ve DanceDanceRevolution dahil olmak üzere çeşitli franchise’larda kullandı. O zamandan beri diğer geliştiriciler bu kodu kullandılar, son örneklerden biri Epic Games’in Fortnite’ı. Oyuncular, 2019’daki kara delik etkinliği sırasında Konami Kodunu girerek özel bir mini oyun oynayabiliyordu

Kodu kullanan sadece oyun şirketleri değildi. Google, bulut oyun hizmeti Stadia için Konami Kodunu denetleyicilerin arkasına yerleştirdi. Teknoloji devi, kodu Google Play Store’da da kullandı. Facebook ayrıca sitesinde Konami Kodunu kullandı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler