Cuma, Nisan 19, 2024

Kuzey Kore Yeni Balistik Füzeyi Japonya Topraklarına Fırlattı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kuzey Kore yapmış olduğu füze denemelerine bugün bir yenisini daha ekledi. Yaptığı Balistik Füze denemesi ile kimseye haber vermeden ahkam kesmeye devam ettiği gibi, füzenin iniş yeri Japonya toprakları oldu. Japonya Hükümeti ise kurulu acil toplantıya çağırarak görüşmelere başladı.

Kuzey Kore Savaş mı İstiyor ?

Kendi topraklarında adeta ‘yaramaz çocuk’ gibi oynaşmaya devam eden Kuzey Kore, Kim Jong-Un yönetiminde yeni bir füze fırlatarak gündeme ‘acil’ bir şekilde oturdu. Füze bugün saat 17:48 civarında Pyongan Eyaleti üzerinden kimliği belirsiz bir şekilde fırlatılırken, ABD füzenin rotasını kalkar kalkmaz tespit ederek izlemeye başladı. Ardından ABD başkanı Donald Trump bu füze testini uydudan canlı olarak izlemeye başladı.

Aynı zamanda Türkiye’de Güney Kore’nin bu test atışını analiz ederek kendi uydumuz üzerinden takibe başladık. Rus Diplomat Damir SagoljSnr ise Kuzey Kore’de yapılan bu testlerin kıyamet sonuçları doğuracağını belirterek uyarılarda bulundu. Pentagon sözcüsü Albay Robert Manning ise füzenin kıtalar arası balistik (ICBM) olduğunu doğrularken, havada Japonya topraklarına girmeden önce 1000 km yol katettiği görüldü.

kuzey kore balistik fuze denemesi japonya

Füze Japonya Topraklarına Düştü

Füzenin iniş alanı ise Japonya’nın kuzeyindeki deniz olduğu Japonya Başbakanı tarafından açıklandı. Ardından Japonya Kabine Sekreteri Yoshihide Suga bu fırlatmayı protesto etmek için bildirimlere başladıklarını duyurdu.

Şimdi ise Japonya‘nın Eylül ayından itibaren ateşlemesi beklenen balistik füzesinin Kuzey Kore topraklarına giriş yaparak karşı misilleme yapması bekleniyor. Bu şekilde misillemeler devam edecek olursa, Kuzey Kore ve Japonya arasında sıcak bir temasın yaşanması söz konusu olabilir.

 

 

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler