Perşembe, Mayıs 2, 2024

Lamzu Atlantis Oyuncu Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’de halen daha çoğu kişi tarafından bilinmese de, gerek yapı kalitesiyle gerekse teknik özellikleriyle ön plana çıkan Lamzu Atlantis‘i tanıtıyorum.

Gelin hep beraber Lamzu Atlantis‘i incelemeye başlayalım.

Görseller için Kaynak: TechPowerUp

Lamzu Atlantis, çıkış yapmadan öncede bazı forumlarda şekil açısından genellikle Endgame Gear XM1r’ye benzetiliyordu. Bazı benzerlikler olsa da, Atlantis‘in şekli ve hissiyatı biraz daha farklı. XM1r’de olduğu gibi, yükseklik arkaya doğru gidiyor. Ama XM1r’deki gibi keskin bir şekilde aşağı doğru eğimli değil. Arka kısım, XM1r’dekine benzer bir şekilde dışa doğru genişlerken, yan kısımlar hafif eğimli.

Shape (Farklı tutuş stilleri) kısmına gelecek olursak  Atlantis’in çoğunlukla pençe ve parmak ucu tutuşuna uygun olduğunu söyleyebilirim. Kendimi referans olarak verirsem orta el boyutuna sahip bir insanım ve pençe tutuşunda çok rahat ettim.

Yüzey konusuna kısaca değinmem gerekirse, tamamen mat bir yüzeye sahip. Mouse kavraması gayet başarılı, ellerim çok terlemesine rağmen parmak izlerini belli etmiyor. Temizlemesi de kolay ve pratik.

Farklı Mouse ile Karşılaştırmalar

Pulsar x2

x2topx2back

SteelSeries Aerox 3 Wireless

Endgame XM1r

Logitech G Pro X Superlight

Razer Viper V2 Pro

vipertop smallviperback small

Görseller için Kaynak: TechPowerUp

Ürünün Yapı Kalitesi Nasıl?

Lamzu Atlantis‘in genel malzeme kalitesi gerçekten sağlam. Fareyi çok hızlı sallamama rağmen scroll tarafından veya switchlerden herhangi bir ses gelme durumu yok. Sert bir baskı uygulamama rağmen kasada herhangi bir esneme veya gıcırtı sesi yok. Ek olarak Mouse’da yanlış ve istemsiz bir tıklama da yaşamadım.

Mouse’un Switch Kalitesi

mainbuttons smalldismain small

Atlantis’teki switch kalitesi gayet başarılı. Switch sertliği orta düzey diyebilirim, switch’in markası ise Huano Blue.

sidebuttons smalldisside small

Görseller için Kaynak: TechPowerUp

Yan düğmelerde gayet başarılı. İzlenimime göre sert bir yapıdalar, bununda şöyle bir avantajı var. Yanlışlıkla ve istemsiz bir tıklama yaşamıyorsunuz. Düğme boyutu ve yerleşimi iyi, yan tarafta kullanılan switch markası ise Kailh.

Farenin alt kısmında DPI seviyeleri arasında geçiş yapabileceğiz bir tuş bulunmakta.

Teknik özellikleri neler?

Lamzu Atlantis, PixArt PAW3395 ile donatılmış. Kağıt üzerindeki verilere göre 3395 sensör, 26.000 DPI’ya kadar çıkarken maksimumda 650 IPS tarama hızına sahip.

Özellikler

  • Sensör modeli: Pixart PMW3395
  • Switch tipi: Huano Blue
  • DPI: 26.000
  • Maksimum hızlanma: 50G
  • Tuş sayısı: 6
  • Raporlama hızı: 1000 Hz

Boyut & Ağırlık

  • Genişlik: 66mm
  • Derinlik: 123 mm
  • Yükseklik: 38 mm
  • Ağırlık: 55 gr

Batarya & Bağlantı

  • Pil ömrü: 70 saat
  • Bağlantı: 2,4 GHz, USB-C

Yazılım Nasıl?

Sade, basit ve kullanışlı bir ara yüze sahip. Gereksiz karmaşıklıktan uzak amacına uygun yapılmış. Ancak geliştirmeye açık olmadığı anlamına gelmiyor.

Görseller için Kaynak: TechPowerUp

Genel değerlendirme

Oyun faresi pazarının ne kadar çeşitli bir hal aldığını hep birlikte görmekteyiz. İnsanlar ürün seçerken artık ne yapacağını şaşırıyor ve kafalarında tonlarca soru işareti kalıyor. Bizler ise size bu konuda elimizden geldiğince yardımcı olmaya ve kafanızdaki soru işaretlerini gidermeye çalışıyoruz.

Elbette, rekabette öne çıkmanın en kolay yolu yıldız seviyesinde bir ürün çıkartmaktır. Lamzu’nun Atlantis modelinde yaptığı da tam olarak bu. Kaliteli Switchler, PTFE skatezler ve 55 gr gibi bir ağırlıkta bu kadar malzeme kalitesinin üst seviyede olması açıkçası beni cezbetti. Yukarıda da bahsettiğim gibi bu kadar hafif bir mouse’da ister istemez gıcırtı, esneme veya malzeme kalitesinde bir düşüklük beklersin ancak Atlantis gerçektende son kullanıcıyı yeterince tatmin edecek bir seviye.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler