Cuma, Nisan 26, 2024

Land Rover, Yeni Canavarı 2020 Range Rover Evoque’u Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Land Rover yenilenen tasarımı ve üstün özellikleriyle beraber gelecek olan yeni 2020 Range Rover Evoque‘u tanıttı.

SUV deyince şüphesiz herkesin aklına Range Rover gelir. Herşeyden öte iç ve dış tasarımı ile tüm kesimin dikkatini çeken Range Rover bu anlamda SUV piyasasının lideri. Şimdi ise tasarımı yenilenen yeni Evoque artık daha yakışıklı ve daha ilgi çekici.

range rover evoque 1

Aracın motorundan başlamak gerekirse yeni Evoque 6 farklı motor seçeneği ile gelecek. 2.0 Litrelik 3 farklı dizel motoru bulunan Evoque, bu motorlarda sırasıyla 150HP, 180HP ve 240HP güç üretebiliyor. Yine 2.0 Litrelik benzinli motorlar ise sırasıyla 200HP, 250HP ve 300HP güç üretebiliyor.

Yine aracın donanımına ve motoruna bağlı olarak en baz modelde önden çekiş sistemi yer alıyor. Tabi daha yüksek modellere baktığımızda 4 Tekerden Çekiş sistemine rastlayabiliyorsunuz. Ayrıca araçta 9 ileri şanzıman var. Bu şanzıman yakıt ekonomisini en üst düzeyde sağlarken, performans istediğinizde cevabını veriyor.

range rover evoque 3

2020 Evoque’un yeni motoru yeni özelliklerle birliktede geliyor. Aracın hızı 17km/h‘in altına düştüğünde otomatik olarak gücü kesen Evoque yakıt ekonomisi sağlıyor. Bu sürede frene basıyorsanız o kısımda bir enerji üretiliyor ve tekrar gaza yüklendiğinizde bu güç kullanılıyor. Böylece yakıt ekonomisi sağlanmış oluyor.

range rover evoque 4

Yine aracın içerisindeki multimedya sistemine eklenen bir özellik ile artık daha kapsamlı görüşe sahip olabileceksiniz. Radyatör ızgarası ve yan aynalara yerleştirilen kameralar kör noktaları görebilecek ve daha hakim bir sürüş olanağı sağlayacak.

Aracın en çok konuşulan kısmı ise boyutları. Aracın bir kompakt SUV olması nedeniyle insanlar daha geniş yaşam alanı arıyor. Peki Evoque genişledi mi? Aslına bakacak olursak araç genel anlamda genişlemedi.

range rover evoque 2

Araçta kullanılan Land Rover’ın yeni PTA platformu aracın büyümesine olanak sağladı. Daha doğrusu iç kısımda ferah bir alan yarattı. %6 kadar büyüyen bagaj tam 591 litre hacme ulaştı. Arka koltukları yatırarak bu alanı 1383 litreye kadar çıkarabiliyorsunuz. Tabi böyle bir araçta bu hareketi yaparsanız.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler