Perşembe, Nisan 25, 2024

League of Legends Mobil ve Konsol Cihazlara Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük bilgisayar oyunlarından biri nihayet başka platformlara geliyor. Bu akşamın 10. yıldönümünde Riot Games, hem mobil cihazlara hem de henüz ismi belirlenmemiş konsollara gelecek olan League of Legends’ın Wild Rift adlı yeni bir versiyonunu halka duyurdu. Neredeyse MOBA’nın oynanışı ile ve büyük ölçüde League of Legends’ın ana sürümü ile aynı görünüyor.

Farklar olacak mı?

Ancak, yeni bir ikiz çubuk kontrol şeması, yeni bir harita ve yaklaşık 15-20 dakika uzunluğunda olan daha kısa maçlar da dahil olmak üzere yeni platformları daha iyi karşılamak için ayarlandı. Riot Games, diğer platformlar için oluşturucağı versiyon hakkında ufak bir konuşma yaptı.

“Wild Rift, bilgisayarda bir League of Legends limanı değil, oyuncuların zamanına değer veren cilalı, meşru bir LoL deneyimi olmasını sağlamak için sıfırdan inşa edilmiş yeni bir oyun”

 

İlk olarak 2009 yılında hayatına başlayan League of Legends’ın mobil versiyonu yıllardır ortalıkta dönen söylentiler arasında yer almaktaydı. Bu arada Tencent tarafından geliştirilen Riot Games’in Valor Arena oyunu da dahil olmak üzere diğer oyunlar, bu boşluğu doldurmada büyük başarı elde ettiler. (Riot Games, Tencent’e aittir.)

Bunlara ek olarak diğer popüler bilgisayar oyunları (özellikle Fortnite, Call of Dutty ve PUBG), büyük ölçüde mobil ve diğer platformlara genişleyerek büyüdü. Aslında, PUBG Mobile dünyadaki en yüksek hasılata sahip mobil oyunlar listesinde yer alırken, Call of Duty kısa bir süre önce mobil tarihinin en büyük lansmanlarından birine sahip oldu.

Piyasaya ne zaman çıkacak?

Wild Rift’in mobil versiyonu 2020 yılında piyasaya sürülecek, bugün Google Play aracılığıyla ön kaydı yapılmakta. Oyunun konsolda ne zaman kullanılacağı hakkında henüz bir bilgi ya da açıklama mevcut değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler