Perşembe, Mart 28, 2024

League of Legends Sezon 7 Kabiliyetler

Paylaş

silkroad gaminggentr

League of Legends için yeni bir sezonun kapılarını araladık dostlar. Sezon 7 için yeni gelen özellikler, değişen rünler ve kabiliyetler mevcut. Biz de bu rehberimizde League of Legends sezon 7 kabiliyetlerini bir araya getirdik. Siz de yeni kabiliyetlere göz atarak hesabınızı revize edebilirsiniz. Geçen sezon yabancı konseptte olduğu için şampiyonlara özel değişiklikler getirilmişti. Bu sezon ise düz tablolar oluşturmaktansa, yenilikçi ve hangi kabiliyetin hangi şampiyona özel olduğunu belirtmemiz daha doğru olacaktır.

Sezon 7 rün kabiliyetlerimiz nasıl olmalı ?

Sezon 7‘ye geçiş ile birlikte aramıza yeni herolar da katıldı. Bunlardan en son çıkanı Camille olduğu gibi, biz ona kısaca Cemile diyoruz. Bildiğiniz üzere LoL’de tüm şampiyonlarımız için belli oynanış pozisyonları bulunmaktadır. Bu pozisyonlar mid, bot, jungle ve solo olarak dört gruba ayrılıyor. Her grup için her şampiyona özel kabiliyetler yapılabilir. Fakat ortak kabiliyetler de sezon 7 için devreye girdi.

Mesela oyuna giriş yaptığımızda yanlış rün kabiliyeti seçersek “oyun bir anda” kabusa dönüşebiliyor. Çünkü adc için gidip sup kabiliyeti girmek kendi kendinize oyunu vermeniz anlamına da gelebilir. O yüzden LoL‘de kabiliyetler ve rün dizilimlerimiz son derece önemlidir. Gelin şimdi League of Legends‘in yeni sistemindeki sezon 7 kabiliyetlerini tüm koridorlar için yakından inceleyelim.

ADC Kabiliyeti

Evet arkadaşlar oyunun taşıyıcı pozisyonlarından birisi olan ADC kabiliyeti ile başlıyoruz. LoL sezon 7‘de değişen kabiliyetlerin yanı sıra, yenilenen ve ilk defa gelen kabiliyetler de mevcut. Hemen aşağıda görmüş olduğunuz tabloya bakarak siz de ADC için sezon 7 kabiliyetini dizebilirsiniz. ADC kabiliyetini dizerken hangi şampiyonu seçiyorsanız ona göre hareket etmenizde fayda var. Yoksa bu kabiliyetler de bir adc için pahabiçilmez özelliklere sahip.

❱❱ Not: Ekran görüntülerini kaydederken PCHocası LoL hesabını kullandım arkadaşlar. Bu hesap 29 level olduğu için tek bir kabiliyeti açamadım. ADC için ekstra olarak Maharet kısmında “Doğasever’in Armağanı” kabiliyetini de açmanız gerekmektedir.

lol sezon 7 adc kabiliyet


Büyücü AP Kabiliyeti

Eğer mid oynamaktan vazgeçemiyorsanız ve bu konuda sürekli büyücü herolar kullanıyorsanız (Brand, Ahri, Ziggs vs) büyü nüfusuna sahip kabiliyetler seçmeniz gerekmektedir. Zira yeni çıkan kabiliyetler arasında “Tehlikeli oyun” özelliğini de aktif ettik. Siz de bu şampiyonlar için sezon 7‘de aşağıdaki kabiliyetleri seçebilirsiniz.

lol sezon 7 buyucu kabiliyet


AD Jungle Kabiliyeti

LoL’de AD Jungle herolardan fazlasıyla kullanıyorsanız, bu herolara özel bir kabiliyet sayfası oluşturmanızda fayda var. Zira çok fazla AD Jungle olarak kullanılabilecek hero bulunuyor. Sezon 7‘de ise bu kabiliyetlerde jungle dönerken fazla zorlanmadan işinizi ormanda halledebilirsiniz. Hatırlarsanız rünsüz veya kabiliyetsiz giren oyuncuların ormanda daha ilk yaratıkları keserken öldüğünü çok gördük. O yüzden ne kadar seri ormanı dönerseniz, o kadar hızlı takım arkadaşlarınıza yardıma gidebilirsiniz. Bu da oyunun seyri ve kazanabilme oranınızı %100 olarak değiştirmektedir.

LoL sezon 7 için kullanılan AD Jungle kabiliyeti ise aşağıdaki gibidir:

lol sezon 7 ad jungle kabiliyet


AP Jungle Kabiliyeti

AP Jungle dönerken de dikkat etmemiz gereken bir kaç nokta bulunuyor. Zira AD Jungle kabiliyeti ile aralarında çok fazla fark bulunmasa da, “Ölüm ateşi dokunuşu” ve “Savaş vecdi” bu planda öne çıkıyor. O yüzden sıkça AP Jungle oynuyorsanız, sezon 7 kabiliyetlerinde bu iki detaya dikkat etmenizde fayda var.

lol sezon 7 ap jungle kabiliyet


Sup Kabiliyet

League of Legends sezon 7‘de en önemli rollerden bir tanesi olan sup kabiliyetine geldik. Suplar ADC’lerin gölgesi olarak dolaştığı gibi, team fightlarda çok önemli roller üstlenmektedirler. O yüzden hemen kırılabilecek karakterlerden kaçınmanızı ve aşağıdaki Sup kabiliyetini kullanmanızı tavsiye ederim.

lol sezon 7 sup kabiliyetSuikastçi Kabiliyeti (Zed, Fizz, Akali vs..)

Geldik sezon 7 kabiliyetlerimizin suikastçi versiyonuna. Bu kabiliyetleri başlıkta da belirtmiş olduğum üzere Zed, Fizz, Akali ve Talon gibi karakterler için kullanılıyor. Orta koridorda kıyasıya kapışırken, bu kabiliyetleri de denemeyi unutmayın.

lol sezon 7 suikastci kabiliyet

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

12 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler