Perşembe, Nisan 25, 2024

Lenevo ThinkPad X1 Carbon ve X1 Yoga, Intel’in 10. Nesil İşlemcisine Sahip

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güncellenen ThinkPad’lerle birlikte; Intel’in 10. Nesil yongaları dünyaya giriyor ve Lenovo’da bugün duyurduğu bildiride yeni işlemcileri alan bir sürü yeni ThinkPad var. Yeni dizüstü bilgisayarlar, önceki sürümlerle birebir aynı tasarıma sahipler bu yüzden çok fazla bir değişiklik beklemek söz konusu değil ancak teknik kısımda güncellemeler oldukça fazla.

04 Thinkpad X1 Yoga 4th Gen Specialty Family Shot

Bu dizüstü bilgisayarlara liderlik etmek, Lenovo’nun piyasaya sürdüğü donanımın yedinci nesli olan yeni bir ThinkPad X1 Carbon. Bu yıl yeni olan Intel’in hem Core i5 hem de Core i7 seçeneklerinde (bir hexacore Core i7 modeli dahil) yeni duyurulan 10. Nesil Comet Lake yongaları. Ayrıca Intel’in Project Athena etiketi var, yani en az dokuz saatlik pil ömrü sağlamak için (teorik olarak) garanti ediliyor. Yeni çipler Eylül ayında 1,479 Amerikan Dolarından başlayarak satışa sunulacak.

ThinkPad X1 Yoga Özellikleri ve Fiyatı

ThinkPad X1 Yoga, 10. Nesil i5 ve i7 yongaları ile benzer bir güncelleme elde ediyor. X1 Carbon’un aksine, Intel’in Project Athena etiketini almayacak, ancak X1 Carbon gibi, önceki sürümle aynı. ve 1,609 Amerikan Dolarından başlayan fiyatlarla Eylül ayında piyasaya sürülecek.

ThinkPad T490 & X390

ThinkPad T490 ve X390 sürümleri de yeni işlemcilere geçiyor. (Her ikisi de Core i5 ve Core i7 seçeneklerine sahip olacak, ancak satır hexacore seçeneğinin en üstünde değil) Bu sürümlerde iki yeni X1 modelinde olduğu gibi, tasarım konusunda değişime gitmedi.

l13 yoga

ThinkPad L13 & L13 Yoga

Son olarak, ThinkPad L13 ve L13 Yoga var. Bugün Lenovo’nun duyurduğu en ucuz dizüstü bilgisayarlar olmasına rağmen, aynı zamanda en önemli güncelleme: yeni modeller eski L390 modelinin bir güncellemesi. Bu bilgisayarlara kıyasla daha ince ve daha hafif tasarımlar sunar. Lenovo ayrıca daha parlak ekranlar, daha küçük çerçeveler, Windows Hello için isteğe bağlı bir IR kamera ve kayan bir “ThinkShutter” entegre web kamerası kapağı sunmakta.

L13 ve L13 Yoga (isimleri L13’ün ekran modellerinde olduğu gibi), isteğe bağlı olmasına rağmen Intel’in 10. Nesil yongalarını da sunacak. Intel’in Celeron işlemcileri de dahil olmak üzere daha ucuz ve daha az güçlü işlemciler de mevcut olacak. Her iki model de Ekim ayında satışa sunulacak, L13 749 Amerikan Dolarından başlayacak ve L13 Yoga 919 Amerikan Dolarından başlayacak.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler