Salı, Nisan 23, 2024

Lenovo Y900 Ağızları Açık Bırakan Performansı İle Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lenovo oyuncular için yeni üretmiş olduğu Y900 dizüstü bilgisayarını duyurdu. Bu cihaza aslında bilgisayar demek hakaret olur o yüzden direkt olarak canavar diyerek rehbere girişmek istiyorum. Özellikle Lenovo Y900‘de GTX 980M ekran kartı ve 6.nesil i7 işlemciyi ön plana çekerek başlayalım.

Lenovo Y900 Neler Sunuyor ?

Lenovo bu bilgisayarı “dünyanın en güçlü oyun bilgisayarı” olarak tanımlıyor. Aslında haklılar diyebilirim. Teknik özelliklere geçmeden önce Overclok edinebilen 6.nesil Intel Core i7 işlemcisi olduğunu belirtmek isterim. İsterseniz de tek tuş ile turbo boost özelliğinden faydalanarak işlemcinin hızını arttırabiliyorsunuz. Bu genellikle yüksek grafik çözünürlüğü isteyen oyunlar için kurtarıcı oluyor.

Lenovo Y900 teknik özelliklerinde ise 64 GB RAM, 17.3 inç Full HD ekran, termal soğutmalı tasarım, 256 GB SSD ve 1 TB HDD yer alıyor.  Grafik tarafında ise Nvidia GeForce GTX 980M serisi tercih edilmiş. Oyunculara bu tip cihazlar için her zaman bir tavsiyem var tekrar hatırlatmak isterim. Artık HDD’ler yavaş yavaş yerini SSD’lere bıraktıkları için sistemlerinize mutlaka 128’lik de olsa bir SSD takın. Ayrıca Windows’u da bu SSD’ye kurmanızı kesinlikle öneriyorum. Göreceksiniz ki %30’luk bir performans artışı sizi karşılayacak.

Cihazı test edebilmek için firmadan talep ettik eğer kısa süre içerisinde tarafımıza ulaşırsa daha önceden gerçekleştirmiş olduğumuz oyun testlerini ve benchmark testlerini bu cihaz üzerinde uygulamak isteriz. Özellikle oyun performansını çok merak ediyorum.

lenovo-y900-3
Termal Soğutma ve Dolby Ses Sistemi

Bir oyuncu bilgisayarının en temel gereksinimi soğutma sistemidir. Hele ki kullandığınız bilgisayar “oyuncu sistemi” olarak geçiyorsa. Artık günümüz oyunlarının grafik ihtiyaçlarını hepimiz biliyoruz ve yavaş yavaş ekran kartlarımız ile diğer sistemlerimizi güncelleyerek bu seriye yetişmeye çalışıyoruz. Lenovo Y900‘de ise oyuncuların sürekli ısınma sorunu ile karşılaşmaması için ısıyı dağıtıcı termal soğutma sistemi kurulmuş. Bu sayede oyun oynarken kasmadan ve ısınmadan performans alabilmeniz hedefleniyor.

Windows 10 Home versiyonu ile birlikte gelen cihazda Dolby Home Theater sertifikalı JBL hoparlör ve derin bas sistemi tercih edilmiş. Son olarak Y900‘de yansıma önleyici düz geçiş teknolojisinin kullanıldığını ve bu teknoloji ile canlı renk deneyiminin yanı sıra 180°’ye varan izleme açısının bulunduğunu belirtelim. İncelemek için şimdiden sabırsızlanıyoruz.

lenovo-y900

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Valla kusura bakmasınlar da 1080 Mobile varken 980M barındıran laptop ancak Türkiye’de en iyi olur. Daha iyilerini gördüm diyebilirim hocam.

  2. 1080 yerine neden 980m bide en hızlı diyorlar laptop ta 1080 düz kullanan bir laptop duymuştum ondan nasıl daha hızlı olsun bunun fiyatı kim bilir ne olur simdi. 64 GB ram gereksiz gibi geldi 32 takmaları yeterli olur gibi geldi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler